Rugbi

Els Dragons Catalans sucumbeixen contra els Wigan Warriors (10-2) en la final de la Superlliga

Dues fases d’inferioritat numèrica han acabat passant factura en el conjunt nord-català de rugbi a XIII

Els Dragons Catalans hauran de continuar persistint per alçar el seu primer títol de la Superlliga de rugbi a XIII. Davant de més de 58.000 espectadors amb Old Trafford com a escenari, l’equip de Perpinyà ha sucumbit contra els Wigan Warriors (10-2), que ha recuperat el tron després de quatre dominats pel Saint Helens. El conjunt nord-català, que afrontava la seva segona final en tres anys, ha pagat dues fases amb inferioritat numèrica i que han acabat minvant la resistència física de l’equip a la segona meitat. Els Dragons i els gairebé 4.000 aficionats que s’havien desplaçat fins a Manchester s’han quedat sense premi després d’una gran temporada en el partit que suposava el comiat de la competició de Sam Tomkins, un dels grans referents d’aquest esport, i de Mitchell Pearce.

En els primers 10 minuts de partit els Dracs han marcat el ritme i el joc s’ha desenvolupat majoritàriament en el terreny dels Warriors. A partir d’aquí, els problemes han començat a arribar pels nord-catalans. Paul Seguier (12’) ha hagut de ser substituït per un trau al cap després d’haver rebut un cop fortuït amb la bota d’un rival. L’ha substituït momentàniament Manu Ma’u. Un placatge considerat perillós d’Adam Keighran (19’) ha deixat els d’Steve McNamara amb inferioritat durant 10 minuts. El Wigan ha exhibit la velocitat dels seus tresquarts i ha forçat un cop de càstig que Harry Smith s’ha encarregat de convertir (25’). Amb tot, els Dracs han resistit i no han sortit tant malparats de la inferioritat (2-0). Amb igualtat numèrica i la tornada al terreny de joc, això sí amb el cap embenat, de Seguier els de Perpinyà han fet un pas endavant i també han forçat un cop de càstig. El mateix Keighran no ha fallat en el xut a pals (37’) per restablir l’equilibri. En els últims minuts, l’omnipresent ala Tom Johnstone ha estat protagonista amb dues accions defensives determinants. Primer ha aturat l’avenç d’Smith amb un placatge espectacular i tot seguit ha impedit el primer assaig del rival. Amb el 2-2 s’ha arribat al descans de la final.

Només començar la segona part, els Dragons han hagut d’afrontar una altra prova de foc per a la seva defensa. Una intercepció sense pilota per aturar l’esprint de Jake Wardle ha propiciat una targeta groga a Tom Davies (43’) i haver de jugar 10 minuts més en inferioritat. Bevan French (49’), amb un assaig anul·lat per una última passada endavant, ha fet el primer avís. Poc després Liam Marshall (52’) ha rubricat una altra acció elèctrica i ha anotat el primer punt de marca de la final. La transformació d’Smith ha ampliat l’avantatge anglesa fins al 8-2. El conjunt nord-català començava a tenir símptomes de cansament i el rival trobava més espais en la defensa. Un placatge alt de Keighran ha estat sancionat amb un altre cop de càstig, i Smith no ha perdonat per anotar el 10-2 (63’). Els Dragons no han defallit i per moments s’han aproximat a la línia de marca rival, però els Wigan Warriors han sabut controlar la situació per acabar-se enduent la glòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)