Esports de muntanya

Les estacions d'esquí i muntanya necessiten una llei que les reguli

Un article d'opinió de Jordi Surinyach

La urgència en la regulació legal per a les estacions de muntanya és una qüestió primordial. Això és el que planteja l'advocat Jordi Surinyach en el seu article d'opinió d'ahir dissabte. Bon coneixedor del món de la muntanya i la neu des de diversos punts de vista, tant en l'àmbit d'aficionat i practicant, com també per casos professionals, exposa amb diversos arguments fins a quin punt és urgent la redacció d'una llei que en reguli el sector.

Per l'advocat mataroní, amb vincles a la vall de Camprodon i la Cerdanya, el fet que la muntanya sigui cada vegada més, i durant tot l'any, un espai freqüentat per a diversos usos lúdics i esportius a la vegada que amb diferents activitats econòmiques, i per tant on es produeixen tensions, conflictes o accidents, en justifiquen la necessitat d'un marc legal actual.

A l'article també analitza quina és la situació actual quant a regulacions, algunes de les quals són dels anys 80 i, en conseqüència, desfasades, a més de recordar que ja el llibre blanc de les estacions de muntanya de Catalunya, publicat per la Generalitat l'any 2017, parlava de la necessitat d’un marc normatiu.

Finalment, l’article ens recorda que activitats com l'esquí alpí, el de muntanya, el senderisme o la bicicleta en les seves diferents modalitats, cada vegada més comparteixen l'espai i els camins, generant un dilema a l'hora d'establir un ús compatible entre totes elles, i no només en l'àmbit de practicants sinó també des de la part de les estacions de muntanya.

Gaudiu de la lectura!

Aquí el teniu:
La necessària llei reguladora de les estacions d'esquí i muntanya a Catalunya.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)