Ciclisme

El 111è Tour de França es presenta en societat amb un inici i un final inèdits

Es disputaran 3.492 km i la darrera etapa amb arribada a Niça serà una contrarellotge que pot decidir el guanyador

El recorregut de l’edició 111 del Tour de França s’ha presenta aquest migdia i ha descobert les 21 etapes que hauran de disputar els participants. Entre el 29 de juny i el 21 de juliol del 2024 els ciclistes afrontaran 3.492 km entre la sortida de Florència, a Itàlia, i l’inèdita arribada final a Niça. El Tour no arribarà a París com és tradicional perquè faltaran pocs dies per l’inauguració dels Jocs Olímpics que es faran a la capital francesa del 26 de juliol a l’11 d’agost. Serà la primera edició que no acabarà a París. També serà la primera vegada que la ronda francesa tindrà la seva sortida a Itàlia.

En aquesta edició hi hauran 8 etapes planes, 7 de muntanya amb quatre arribades en alt, 4 de mitja muntanya i 2 de contrarellotge. També hi haurà dos dies de descans. Les arribades en alt seran a Saint-Lary-Soulan Pla d’Adet, Plateau de Beille, Isola 2000 i Col de la Couillole, aquestes dues darreres seran en la 19a i 20a etapa, les dues anteriors al final de la cursa. La darrera etapa, la 21a, serà una contrarellotge de 34 km entre Mònaco i Niça, que podria acabar de decidir el guanyador. Feia 35 anys que una crono no posava punt i final al Tour.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)