Més esport

Debat sobre l’especialització precoç, a Banyoles

En el marc del vuitè Seminari Internacional de Tàctica i Tècnica Esportiva, que organitza la Càtedra d’Esport i Educació Física - Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona

El vuitè Seminari Internacional de Tàctica i Tècnica Esportiva, que organitza la Càtedra d’Esport i Educació Física - Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, va tenir en el debat sobre l’especialització precoç en joves esportistes el seu eix vertebrador durant dos dies a Banyoles amb la presència d’experts d’alt nivell entre la quarantena de participants.

La Càtedra d’Esport i Educació Física-Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona organitza des del 2009 i de manera bianual, el Seminari Internacional de Tàctica i Tècnica Esportiva. En cada edició, s’hi aborden temàtiques d’especial interès científic i per a l’entrenament esportiu. El Seminari va tenir conferències de reconegudes personalitats (investigadors, entrenadors, psicòlegs...) tant internacionals com de Catalunya i de la resta de l’Estat amb l’objectiu d’analitzar i aprofundir en tots els aspectes vinculats al desenvolupament esportiu en joves i les conseqüències de l’especialització precoç, d’una banda, i aspectes relatius al treball de la tècnica esportiva; de l’altra.

El Seminari es va fer a la sala de socis del Club Natació Banyoles i va tenir les ponències del Dr. Rhodri Lloyd, professor de Força i Condicionament Pediàtric, president del Centre de Desenvolupament Físic Juvenil i Cap del Centre de Ciències de l’Esport Aplicat de la Universitat Metropolitana de Cardiff; el tècnic de l’UE Sarrià Josep Espar, que a banda de la seva dilatada experiència a les banquetes i la direcció esportiva és també professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport EUSES; Daniel Brotons, doctor especialista en Medicina de l’Esport, i metge adjunt de l’Àrea de Medicina de l’Esport del Consell Català de l’Esport; Kendall Jarret, doctor en Filosofia de l’Educació per la Universitat de Canterbury i professor de Lideratge Educatiu a la Universitat de Chester (UK); Ana Merayo, psicòloga i responsable de Psicologia de l’Esport de la Unitat d’Esport i Salut del Consell Català de l’Esport i psicòloga esportiva a la Unitat de Medicina Esportiva de l’Hospital Sant Joan de Déu, entre altres.

El director de la Càtedra d’Esports i Educació Física de la Universitat de Girona, el doctor Víctor López-Ros, va fer una valoració molt positiva de les jornades i va destacar: “ens han permès posar sobre la taula la formació dels joves esportistes des de diferents perspectives que van des de la tècnica i la tàctica esportiva, la psicologia, la biologia o la força i el condicionament físic”.

Vicente del Bosque, ex-seleccionador espanyol de futbol; Francisco Seirul·lo, director de la comissió tècnica responsable de l’entrenament de totes les seccions del Barça; Xavier Pascual, ex-entrenador blaugrana d’handbol; o els seleccionadors espanyols de bàsquet i d’handbol, Sergio Scariolo i Jordi Ribera, han passat abans pel Seminari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)