Esports de muntanya

La tragèdia d’Emilia Brangefält

El seu germà ha admès que es va suïcidar el 13 de novembre després d’una lesió

La corredora de muntanya sueca Emilia Brangefält (2002), medalla de bronze en el campionat del món de Tailàndia del 2022, ha mort amb només 21 anys, quan era considerada una de les grans promeses d’aquest esport. Tot just l’any passat havia estat cinquena en el mundial disputat a Innsbruck, al Tirol. Era considerada una de les possibles successores de la llegendària Emelie Forsberg, la parella de Kilian Jornet.

Fa uns mesos, després de disputar algunes proves del calendari internacional se li va detectar una malaltia al cor, fet que li va provocar un gran impacte físic i emocional, segons van explicar els que la coneixien. Ella mateixa va publicar un missatge a Instagram el 4 de novembre admetent que la malaltia li impedia tornar a la competició: “Estic supertrista perquè córrer i entrenar-me significa molt per mi. Viure una vida normal és difícil. He passat més hores en llit que dreta en l’últim mes. Potser un dia torno o no, però confio que el meu cos es recuperi d’això.”

El 13 de novembre es va suïcidar, tot i que la notícia no s’ha fet pública fins ara.

El germà de Brangefält va precisar que la hipòtesi de la causa del suïcidi és probablement una depressió provocada pel seu estat físic. Ell mateix va demanar als mitjans que confirmessin públicament aquest fet com a manera de donar visibilitat a les malalties mentals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)