Més esport

La lluita psicològica pel títol

MotoGP. Viñales és el més ràpid en l’entrenament del GP de la Comunitat València per davant de Martín, que fa un marcatge implacable a Bagnaia, el líder del mundial, que només és quinzè

Maverick Viñales (Aprilia) va ser el més ràpid en l’entrenament del GP de la Comunitat Valenciana en el circuit de Xest, però el gran interès es va centrar en la lluita, a la pista i també psicològica, entre els dos candidats al títol de MotoGP, Francesco Bagnaia (Ducati) i Jorge Martín (Ducati). Maverick Viñales va fer una bona sessió, sempre va estar rodant entre els millors i va acabar el dia amb un temps d’1:29.142. El rosinc va superar per poc més d’una dècima Jorge Martín, que va marcar el segon registre.

El madrileny va iniciar molt aviat la lluita psicològica amb l’italià, el líder del mundial, que el supera de 21 punts. Com que Martín havia fet un temps i era entre els deu millors que passaven ala Q2 i Bagnaia no, el madrileny es va enganxat darrere la moto de l’italià per intentar que es poses nerviós i en certa mesura ho va aconseguir, perquè Bagnia només va ser quinzè i haurà de disputar la Q1. L’italià no va trobar el ritme i en els darrers minuts, quan va intentar fer el temps, va notar la presència de Martín al seu darrere, fins i tot fora de la pista, quan va sortir voluntàriament. El madrileny va fer el seu temps en aquestes voltes i l’italià no va poder fer un bon registre.

Marc Márquez, que disputa el darrer gran premi amb Honda, va ser setè, i Aleix Espargaró (Aprilia), que va caure un cop al matí i un altre a la tarda, va acabar desè. Hauran de passar per la Q1 Àlex Márquez (Ducati), dotzè, Àlex Rins (Honda), que també va caure en el seu retorn, dinovè, i Pol Espargaró (KTM), vint-i-unè.

En Moto2 Pedro Acosta (Kalex), el campió mundial, va fer el millor temps (1:33.768), mentre que el seu company d’equip Albert Arenas va acabar amb el divuitè registre, sense millorar el temps del matí. Jeremy Alcoba (Kalex) va ser el 30è. Dues banderes vermelles i forces caigudes van protagonitzar la segona sessió de Moto3. Daniel Holgado (KTM) va fer el millor temps (1:38.706) i va superar per dues dècimes Deniz Öncü (KTM), que va fer el seu registre en les primeres voltes, després va patir una forta caiguda i el van portar a l’hospital. Xavier Artigas (CFMoto) va acabar el setzè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)