Futbol sala

Jesús Velasco: “La clau és si podrem suportar l’aspecte físic”

L’expedició del Barça ha viatjat avui rumb a Riga, on a partir de dimecres hi disputarà la fase elit de la Champions

L’entrenador del Barça, Jesús Velasco admet que el conjunt blaugrana surt com a favorit en la fase elit de la UEFA Futsal Champions League que es disputa a Riga, però “la clau” estarà en si podrà “suportar l’aspecte físic” davant l’acumulació esforços derivada de la concentració de baixes. “La nostra entitat i tenir un campionat més competitiu ens fa estar una mica per sobre. La clau és si podrem suportar l’aspecte físic. Estem fent les coses bé en general, però tenim un problema real que és la falta de jugadors, i haurem de fer-ho molt bé contra tres rivals d’alt nivell si volem passar”, afirma Velasco.

Des de la zona mixta del Palau Blaugrana, el tècnic de Toledo ha afegit que “les lesions són un punt més” de dificultat a “un torneig molt complicat” en què només val quedar primer en un grup de quatre equips per classificar-se per a la final a quatre. “El millor és que tenim l’experiència de l’any anterior i sabem que no podem fallar. Quedar primers ens donarà molta tranquil·litat d’aquí a l’abril. La resta de títols són importants, però si no guanyes la lliga o la copa d’Europa, tots els altres tornejos a un club com aquest no ens serveixen”, ha explicat.

Velasco ha destacat que serà “clau” guanyar el primer partit de la fase elit, aquest dimecres contra el campió italià, el Città di Eboli: “El futbol sala italià és tècnic, molt físic i segurament amb un nivell d’intensitat més baix que el nostre”. “La idea és imprimir un ritme alt de joc, però tenim la incògnita de fins a quin punt serem capaços de fer-ho. A partir d’aquí, generar ocasions i a veure si estem una mica més encertats del que estem darrerament, que no passem de dos o tres gols i així és complicat”, ha afegit.

El Barça s’enfrontarà dijous a l’Ètoile Lavalloise francès i dissabte a l’amfitrió, el Riga, i Velasco espera una millora en defensa: “Hem encaixat 13 gols en els últims dos partits a casa. És massa per a un equip que opta a guanyar títols. No renunciarem al nostre estil, però l’atenció en determinades fases del joc ha de pujar exponencialment”.

L’entrenador del Barça ha confirmat que el porter Miquel Feixas viatjarà a Riga “per estar a la banqueta”, ja que “per temps” no estaria (recuperat) per jugar. “En principi jugarà en Dídac, però si passa alguna cosa, haurem de decidir què fem”, ha afegit.

Amb les baixes confirmades per lesió de Ferrao, Sergio Lozano, Sergio González i Álex Yepes, a més del sancionat Pito en el primer partit, Velasco confia a poder comptar amb els tocats Catela i Matheus Rodrigues, i completarà la convocatòria amb els jugadors del planter Martí Atolín, Kokoro Harada, Mamadou Touré i Aniol Vendrell. “Estan demostrant que poden ajudar, però una cosa és que juguin minuts importants i una altra és que depenguem d’ells per guanyar. A veure si algun pot fer el salt per ser determinant”, ha dit en referència als més joves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)