Futbol sala

El Barça pateix de valent per vèncer el Riga (2-3) i segella el bitllet per a la final a quatre

El Barça ha patit de valent, però ha sortit victoriós de l’embat contra el Riga (2-3) i s’ha guanyat el dret de jugar la final a quatre de la Champions després d’un any d’absència. L’equip blaugrana sempre ha portat la iniciativa, però el conjunt letó, que havia vençut en les dues jornades anteriors al límit del temps reglamentari, s’ha mostrat com un rival molt qualificat i amb el suport de l’afició ha mantingut el partit obert fins al final. En cas d’empat, la classificació hauria estat per al Riga. Els protagonistes dels gols blaugrana han estat Adolfo (5’), Catela (24’) i Touré (30’).

Una pèrdua de Catela davant la pressió de dos jugadors del Riga ha posat l’ai al cor dels blaugrana, però Dídac ha estat providencial davant el xut de Thalles (2’) en la primera gran oportunitat local. El primer a colpejar ha estat el Barça. Antonio, després d’una recuperació en defensa, ha enviat una llarga assistència a Adolfo, que amb dues rematades ha acabat superant Labuts amb un xut per baix ajustat al pal (5’). El gol ha fet mal al Riga, que per uns minuts ha vist com les oportunitats catalanes es multiplicaven i posaven setge al marc letó. El Riga ha agafat aire gràcies a una acció aïllada. Un xut llunyà de Dylan Vargas l’ha desviat André Coelho i ha descol·locat Dídac, que no ha pogut evitar el gol local (10’). A partir d’aquí, el joc s’ha obert, però l’empat a un s’ha mantingut fins al descans, que donava momentàniament la classificació al Riga.

El guió s’ha mantingut en els primers minuts de la segona meitat, amb oportunitats en una banda i l’altra, i intervencions providencials de Labuts i Dídac. El Barça era més persistent i ha obtingut la recompensa després d’una recuperació de Pito. El pivot de Chapecó ha servit a Catela, que per baix ha marcat el segon dels blaugrana (24’). Els dos equips anaven al límit i ha hagut de ser un jugador de refresc, com el jove Touré, qui tornés a sacsejar el partit. L’internacional francès ha imposat la seva velocitat en una transició i altre cop amb un xut per baix ha marcat el tercer pel Barça (30’). La fase final començava a decantar-se pels interessos culers i el tècnic del Riga ha apostat pel porter jugador a 6:34 pel desenllaç. L’escenari de les dues jornades anteriors es repetia pel conjunt letó. Avesat a aquestes circumstàncies, el Riga ha retallat diferències amb un gol de Thalles (35’), però ja no ha pogut passar d’aquí i el bitllet per a la final a quatre ja era en poder del Barça.