Més esport

Més activitats per visibilitzar l’esport femení al ‘Totesport’

Les instal·lacions de l’Institut Nacional d’Educació Física a Barcelona tornaran a rebre, del 2 al 5 de gener, el Totesport. Entre totes JOC!, un espai lúdic esportiu gratuït. En la segona edició, s’amplia un 20% les activitats programades. L’objectiu és consolidar-se com una oferta d’oci i de lleure per al públic infantil i juvenil durant les vacances de Nadal.

La Secretaria General de l’Activitat Física i l’Esport de la Generalitat de Catalunya lidera un certamen que acosta la diversitat esportiva a infants i joves catalans i exemplifica els esports amb referents femenines per ajudar a crear noves ídols, aconseguir una major implicació per part de les famílies i ajudar a trencar tòpics en el moment de decidir i pensar quina activitat esportiva poden fer infants i joves.

Els detalls de l’esdeveniment s’han presentat a l’INEFC amb la presència de la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula Paretas, i de les ambaixadores que donen suport al projecte. Anna Caula ha destacat que “ens trobem en la legislatura de l’esport femení i amb el Totesport volem visualitzar-lo, que tothom el conegui, especialment els més petits”. “Tindran molts racons per descobrir i practicar esports diferents gràcies a dones esportistes i referents del país que seran les protagonistes”, ha afegit.

“Promovem un espai que vol continuar creixent i que vol ajudar a fer visible l’esport femení, generar noves mirades i crear noves referents”, ha afirmat la secretària general, que també ha declarat que l’espai lúdic esportiu es consolidarà en la segona edició i mostrarà que “Catalunya és un país molt ric en modalitats esportives, que hem de projectar”. Alhora ha posat en relleu el paper dels “clubs, que són el secret de l’èxit del sistema esportiu del país”.

La segona edició de Totesport oferirà a infants i joves l’oportunitat de practicar una vintena d’esports durant la primera setmana de gener en els més de 20.000 metres quadrats d’espai que ofereixen les instal·lacions de l’INEFC a l’Anella Olímpica de Montjuïc. L’oferta d’activitats creix un 20% i s’amplia l’espai exterior que funcionarà com un tercer espai en què es podrà jugar i experimentar més enllà dels dos pavellons interiors de l’INEFC. Aquest any es podrà practicar atletisme, ciclisme, skate, vòlei, hoquei, descobrir les regles d’esports com el softbol, l’esgrima, l’escalada o el futbol americà o bé jugar a rugbi, futbol sala, bàsquet, handbol, entre altres propostes.

En paral·lel, s’estrenarà un nou entorn de realitat virtual per ensenyar noves maneres de practicar esport, l’espai d’exhibició comptarà amb graderia i es potenciaran les entrevistes en què les esportistes d’elit explicaran la seva experiència i compartiran una estona amb infants i joves.

Quatre ambaixadores referents

Les ambaixadores de la segona edició de l’espai lúdic esportiu són les esportistes Laura Heredia, atleta de pentatló amb plaça per als Jocs Olímpics de París 2024; Lorena Medina, gimnasta, campiona de Catalunya absoluta i quarta classificada a la Copa del Món 2023; Anna Cruz, basquetbolista jugadora del Barça CBS, or a l’Europeu de 2019 i primera jugadora catalana en ser campiona de la lliga nord-americana WNBA, i Irene González, waterpolista de la Divisió d’Honor femenina i olímpica a Tòquio 2020.

Heredia ha explicat que “formar part del projecte és un orgull i una oportunitat per donar a conèixer el pentatló entre els nens i nenes”, mentre que la waterpolista Irene González ha assegurat que “Totesport ens permetrà donar a conèixer un esport que encara és molt desconegut. Serà un gran aparador en què podrem estar al costat d’infants i joves i despertar-los la curiositat”. Per la seva part, la gimnasta Lorena Medina ha reconegut que “la gimnàstica permet adquirir valors com la perseverança, l’esforç i ens ensenya que cal lluitar per allò que volem. I poder-ho explicar als nens i nenes de manera directa és un privilegi”. Finalment, la jugadora de bàsquet Anna Cruz ha apuntat la “importància de donar a conèixer noves referents i fer visible l’esport femení més enllà dels èxits actuals. Hem vingut per quedar-nos i hem de persistir perquè es continuï parlant i donant cobertura a l’esport femení”.

Clubs i federacions participants

Fins ara, el certamen té confirmada la participació d’una quarantena de clubs, que són referents al conjunt del país en l’esport femení, com ara Club Atlètic Manresa, FC Barcelona, Barça-CB Santfeliuenc, Uni Girona, Beisbol i softbol Sant Boi, Club Beisbol Barcelona, Massi-Tactic, Barberà Rookies Club de Futbol Americà, FC Levante Las Planas, Associació Esportiva Les Corts, EGIBA, Club Gimnàstica Esportiva Les Moreres, Club Balonmano Granollers, Reial Club Marítim de Barcelona, Hoquei Club Rubí Cent Patins, Club Esportiu Barcelona Tsunamis, CN Sabadell, HC Palau de Plegamans, Club Patinatge Artístic Tona, Club Rugby Sant Cugat, AVR FC Barcelona, Club TT Ganxet de Reus, Club Vic TT, Club Volei Sant Cugat i Skatia. Pel que fa a les federacions, de moment hi ha confirmada l’assistència de les federacions de bàdminton, hockey, patinatge, automobilisme, esgrima, korfbol, tennis, vela i escacs.

Les entrades per assistir al certamen són gratuïtes i es poden descarregar a través de la pàgina web entretotesjoc en format d’invitació escollint la data en què es voldrà assistir a l’espai lúdic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)