Més esport

Aitana i Xammar, millors esportistes catalans 2023

UFEC. Pep Guardiola i Clàudia Pons –tècnics–, el CN Sabadell femení i les promeses Lamine Yamal, Sofia Santacreu i Anna Cañadó, reconeguts

La jugadora de Ribes del Barça de futbol Aitana Bonmatí i el regatista barceloní Jordi Xammar han estat triats pel jurat com a millors esportistes catalans del 2023 i rebran el guardó en la 27a Festa de l’Esport, que organitza la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport i que es farà el dia 6 de febrer a l’America’s Cup Experience de Barcelona. Aitana ha guanyat la lliga i la Champions amb el Barça i el mundial amb Espanya, ha estat nomenada jugadora més valuosa i ha estat distingida amb la Pilota d’Or. Des d’ahir, a més, és una de les nominades al The Best. Xammar és subcampió del món de la classe 470 mixt i ha assolit plaça olímpica per als Jocs Olímpics de París 2024. Amb Nora Brugman, ocupa el primer lloc del rànquing mundial de la federació internacional.

Sofia Santacreu i Anna Cañadó (atletisme i golf) rebran ex aequo el premi a les esportistes femenines amb més projecció, mentre que, en masculí, el jurat s’ha decantat per subratllar els rècords de precocitat del jugador del Barça Lamine Yamal. El premi a l’equip que ha donat més èxits a l’esport català ha estat per al CN Sabadell femení de waterpolo, campió d’Europa, de la supercopa europea, de lliga i de copa. El premi al millor entrenador és per al tècnic del City, Pep Guardiola, campió de la Champions, de la Premier i de la FA Cup, mentre que la millor entrenadora és Clàudia Pons (futbol sala), campiona d’Europa amb Espanya. L’ara president del Girona, Marc Gasol, i fins al curs passat jugador de l’equip, rebrà el guardó de jugador llegendari, mentre que el de l’esperit esportiu ha estat per a Berta Alomà, que s’ha retirat després d’una llarga trajectòria en el corfbol.

Millor esportista masculí
JORDI XAMMAR
Vela
Millor esportista femenina
AITANA BONMATÍ
Futbol Esperit esportiu
BERTA ALOMÀ
Corfbol
Esportista llegendari
MARC GASOL
Bàsquet
Millor entrenador/a
PEP GUARDIOLA
CLÀUDIA PONS
Futbol i futbol sala
Millor equip
CN SABADELL
Waterpolo
Projecció femenina
SOFIA SANTANCREU
ANNA CAÑADÓ
Atletisme i golf
Projecció masculina
LAMINE YAMAL
Futbol
Gestió federativa
Fed. Catalana Ciclisme
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)