Amb pany i forrellat

Waterpolo. L’equip espanyol excel·leix en defensa contra Itàlia i es jugarà l’or europeu contra Croàcia

Espanya 7 Itàlia 4

ESPANYA:Aguirre; Munárriz (1), Granados (2), Sanahuja, De Toro, Larumbe, Biel, Cabanas, Tahull, Perrone (2), Mallarach (1), Bustos (1) i Lorrio.ITÀLIA:Del Lungo; Di Fulvio, Condemi (2), Marziali, Fondelli, Velotto (1), Renzuto, Echenique, Presciutti, Bruni, Di Somma (1), Dolce i Nicosia.PARCIALS:2-1, 2-0, 1-0 i 2-3.

Des de la defensa, amb sacrifici i solidaritat i un Unai Aguirre gegantí sota els pals (14 de 18 aturades), la selecció espanyola va tombar Itàlia i demà (20.15 h) es jugarà el tron europeu contra Croàcia, que va fer valer la seva condició d’amfitriona contra Hongria (11-8). Serà la quarta final continental per a Espanya, que mai ha pogut assolir aquest títol. El vencedor tindrà doble recompensa, ja que segellarà el bitllet olímpic per als Jocs de París.

La selecció espanyola, amb vuit catalans en la convocatòria, va colpejar primer. Perrone, amb un xut ràpid al límit de la possessió, i Munárriz, en superioritat després d’una bona assistència de Larumbe, van donar la iniciativa als de David Martín. Itàlia va escurçar distàncies amb un xut de Velotto que va sorprendre Aguirre. El porter mariner, però, es va mostrar molt sòlid i en el segon quart va mantenir la porteria a zero. L’equip espanyol tenia les idees molt més clares i amb més efectivitat en les superioritats, amb gols de Granados i Mallarach, arribava al descans amb un bon avantatge (4-1). La diferència hauria pogut ser més gran si Del Lungo no hagués aturat un penal a Munárriz.

Després de la represa, el partit es va travar. Aguirre, ben protegit per la defensa, continuava la seva exhibició en el marc hispà. El conjunt transalpí era incapaç de veure porteria per segon quart consecutiu. En atac, Espanya també s’havia encallat, però un gol de Bustos, que hauria pogut ser infracció de 2 metres, ampliava l’avantatge fins al 5-1 abans d’entrar en el quart definitiu. Després de més de 21 minuts de sequera, Itàlia marcava el seu segon gol en una acció de Condemi en superioritat. Granados replicava de penal, però el conjunt italià prenia embranzida i amb la segona diana de Condemi i un penal de Di Somma ajustava el resultat fins al 6-4. El partit es complicava, però aleshores va tornar a aparèixer Perrone, que amb un gol en superioritat deixava el partit pràcticament sentenciat perquè Aguirre ja havia abaixat la persiana i va frustrar tots els últims llançaments rivals.