Tennis

Zverev elimina Alcaraz i se cita amb Medvédev en les semifinals d’Austràlia

ACTUALITZACIÓ. El rus Daniïl Medvédev (3), finalista el 2021 i el 2022 i campió de l’obert dels Estats Units 2021, ha segellat avui l’accés a les seves terceres semifinals en l’obert d’Austràlia superant en un partit duríssim de 3h59 i sota una intensa calor al Melbourne Park el polonès Hubert Hurkacz (9) per 7-6 (4), 2-6, 6-3, 5-7 i 6-4. El seu rival serà l’alemany Alexander Zverev (6), que ha fet una exhibició de joc contra el murcià Carlos Alcaraz: 6-1, 6-3, 6-7 (2) i 6-4 en 3h06. L’alemany, que ha derrotat el murcià en cinc dels vuit enfrontaments, jugarà les seves segones semifinals a Melbourne (2020) i les seves setenes en un gran eslam. La seva victòria, de retruc, garanteix a Novak Djokovic (1) sortir de l’obert d’Austràlia amb el número 1 passi el passi en les semifinals que ha de jugar contra Jannik Sinner (4).

Zverev ha començat el primer set amb una gran determinació i s’ha avançat per 3-0 amb un trencament consumat en el segon joc. El seu exuberant servei, que només ha cedit un cop en tot el partit, i els punts tancats a la xarxa l’han catapultat davant d’un Alcaraz inconsistent. L’alemany ha furgat a la ferida amb un segon break (2/2) en el sisè joc (5-1) i ha tancat el parcial amb un contundent 6-1. La tònica s’ha allargat en el segon set, amb un 6-3 per al teutó, que ha aprofitat les dues pilotes de trencament (4/4). Una nova ruptura en el tercer acte (3-1) ha acabat d’estabornir al murcià. Alcaraz, no obstant això, ha reaccionat quan perdia per 5-2 i pràcticament enfilava el camí dels vestidors consumant el seu primer break del partit en el novè joc (5-4) i no ha desaprofitat l’ocasió de tensar la corda (5-5). La seva supervivència s’ha decidit en un tie-break en què ha estat superior. El desenllaç del partit ha arribat en el quart set perquè l’alemany, en una fase de joc de quirats, ha tornat a esmicolar el servei del murcià en el novè joc del quart acte (5-4) i aquest cop no ha titubejat.

En el quadre femení, la ucraïnesa de 23 anys procedent de la fase prèvia –tres partits per accedir al quadre principal–Dayana Yastremska (93a de la WTA) ha prosseguit el seu camí triomfal i s’ha adjudicat el seu vuitè triomf davant de la txeca de 19 anys Linda Noskova (50a) per 6-3 i 6-4. Cap de les dues contendents havia arribat mai tan amunt en un gran eslam, ni de bon tros.

Un altre èxit del tècnic català Pere Riba

La seva rival en les semifinals serà la prometedora xinesa de 21 anys Qinwen Zheng (12), tennista que torna a entrenar el català Pere Riba després d’haver guiat la nord-americana Coco Gauff al títol en l’obert dels EUA. L’asiàtica s’ha desfet de la russa Anna Kalinskaya (75a) amb remuntada inclosa: 6-7 (4), 6-3 i 6-1 en 2h20. Signa el millor resultat de la seva carrera en un torneig de la màxima graduació. L’any passat, però, ja va arribar als quarts en l’obert dels Estats Units.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)