Natació

Bronze per a Tió i Ozhogina

Natació artística. La barcelonina i l’andalusa ocupen la tercera posició en el duet tècnic del mundial de Doha. Dennis González acaba en el quart lloc en el solo tècnic

Iris Tió i Alisa Ozhogina van guanyar la medalla de bronze en la final del duet tècnic del mundial que s’està disputant a Doha. La barcelonina i l’andalusa van fer un gran exercici i van acabar amb una puntuació de 258.0333, amb una nota de 101.6000 d’impressió artística i de 156.4333 d’execució. Iris Tió i Alisa Ozhogina van revalidar el tercer lloc del mundial de Fukuoka de l’any passat, i es van quedar a només 1,5 punts de la medalla de plata, que va ser per a la parella de la Gran Bretanya formada per Kate Shortman i Isabelle Thorpe, que van tenir una puntuació de 259.5601 punts. És la primera medalla catalana en aquest campionat del món. El títol mundial el va guanyar la Xina amb les bessones Liuyi Wang i Qianyi Wang, que van sumar 266.0484 punts.

Dennis González també aspirava a pujar al podi en el solo tècnic, però es va haver de conformar amb la quarta plaça, com en el duet mixt tècnic de diumenge. El barceloní va baixar un lloc respecte a la tercera plaça que va aconseguir en el preliminar i va sumar 227.6000 punts. Es va quedar a 3,4 punts del tercer lloc del podi, que va ser per al colombià Gustavo Sánchez amb 231.0000 punts. Dennis González va aconseguir 96.9000 punts d’impressió artística, la millor nota de tots els participants, però l’exercici no tenia tanta dificultat com els dels rivals i només va sumar 130.7000 punts en l’execució.

El títol mundial el va aconseguir el xinès Shuncheng Yang, amb 246.4766 punts, mentre que la medalla de plata va ser per a l’italià Giorgio Minisini, que només va ser quart en el preliminar, i que va presentar la coreografia amb més dificultat de totes, i va tenir una puntuació de 245.3166.

La defensa del títol

Espanya es va classificar per a la final d’equip tècnic amb la tercera puntuació, de 278.0675. L’equip estatal, amb les catalanes Txell Mas, Paula Ramírez i Iris Tió, va iniciar la defensa del títol mundial que va aconseguir a Fukuoka l’any passat. La primera plaça va ser clarament per a la Xina amb 304.1272, mentre que el Japó va acabar segon amb 282.4379. En el quart lloc i a menys de cinc punts d’Espanya es van classificar els Estats Units amb 273.2900.

El conjunt espanyol va presentar el segon exercici de més dificultat –després del de la Xina–, i va aconseguir 100.0500 punts en impressió artística, la segona millor nota, i 178.0175 en l’execució. La final serà avui (12 h).

LA PROTAGONISTA

Al final és una gran recompensa, aquesta medalla, per tots els dies que portem entrenant
Estem molt contentes perquè hem millorat des de la preliminar i ens hem notat molt millor. Hem donat una bona imatge
Iris Tió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)