Més esport

Bon rumb per a l’esport català

27a Festa de l’Esport Català. La futbolista del Barça Aitana Bonmatí i el regatista olímpic Jordi Xammar, distingits com a millors del 2023 en un acte que també reconeix la trajectòria de Laia Sanz

La futbolista del Barça Aitana Bonmatí (Sant Pere de Ribes, 1998) i el regatista olímpic Jordi Xammar (Barcelona, 1993) van rebre ahir a la tarda els premis a millors esportistes en la 27a Festa de l’Esport Català, que organitzen conjuntament la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport i que va tenir la seu de l’America’s Cup Experience com a escenari. A més del president de la UFEC, Gerard Esteva, com a amfitrió, també van assistir a l’acte la presidenta del Parlament, Anna Erra; l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula. Laia Sanz, que es va classificar quinzena en el seu catorzè Dakar consecutiu, va ser una altra de les protagonistes amb la distinció del premi extraordinari en un acte conduït per Laura Aparicio i Andreu Juanola.

Aitana Bonmatí, que avui té partit de copa contra el Sevilla, no va poder assistir a la gala, però va agrair el reconeixement a través d’un vídeo. “Per mi és un orgull. Ha estat un any únic i irrepetible, i com bé sabeu aquests premis venen després d’un gran treball col·lectiu, així que tot ho dec al club, a les companyes, i als entrenadors”, va assegurar la futbolista que durant el 2023 ho va guanyar pràcticament tot, la lliga i la Champions amb el Barça, el mundial amb Espanya, a més de ser nomenada la jugadora més valuosa, i va ser distingida amb els guardons individuals de la Pilota d’Or i el premi The Best.

El mèrit de Jordi Xammar (RCN Barcelona) és haver assolit el subcampionat del món de la classe 470 mixt de vela, el mes d’agost a la Haia, i de retruc haver segellat la plaça olímpica per als Jocs de París 2024. Amb Nora Brugman (Vela Blanes), ocupa el primer lloc del rànquing mundial de la federació internacional. “M’agradaria compartir aquest premi amb la meva companya, la Nora; amb ella hem tingut un 2023 inoblidable i el millor de tot és que ja estem treballant perquè el 2024, any olímpic, sigui encara millor. Quan ets un nen i somies a arribar lluny, els que tenim la sort de néixer a Catalunya creixem veient molts esportistes entre els millors del món, i això desperta alguna cosa a dins per intentar fer el mateix”, va dir Xammar als assistents a l’acte.

Premis a la projecció

Sofia Santacreu i Anna Cañadó (atletisme i golf) van rebre ex aequo el premi a les esportistes femenines amb més projecció, mentre que en masculí el jurat es va decantar per subratllar els rècords de precocitat del jugador del Barça Lamine Yamal. “És un orgull per mi rebre aquest premi. Estic molt agraït al Barça i a la meva família perquè sempre m’han fet costat”, va remarcar el futbolista del barri de Rocafonda de Mataró, de només 16 anys.

El reconeixement a l’equip que ha donat més èxits a l’esport català va ser per a l’Astralpool CN Sabadell femení de waterpolo, campió d’Europa, de la supercopa europea, de lliga i de copa. El premi al millor entrenador va ser per al tècnic del City, Pep Guardiola, campió de la Champions, de la Premier i de la FA Cup, mentre que el de l’esperit esportiu va anar a mans de Berta Alomà, que s’ha retirat després d’una llarga trajectòria en el corfbol. També hi va haver una menció especial per al Girona de futbol i la Federació Catalana de Ciclisme, guardonada per la seva gestió esportiva. A l’inici de l’acte, es va fer una distinció a les federacions de boxa, bàsquet, hoquei sobre herba i rugbi, que van complir els cent anys el 2023.

ELS PROTAGONISTES

Ha estat un any únic i irrepetible, però aquests premis venen després d’un gran treball col·lectiu
Aitana Bonmatí
Amb la Nora hem tingut un 2023 inoblidable, i el millor és que treballem perquè el 2024, any olímpic, sigui millor
Jordi Xammar
Millor esportista masculí
JORDI XAMMAR
Vela
Millor esportista femenina
AITANA BONMATÍ
Futbol Esperit esportiu
BERTA ALOMÀ
Corfbol
Premi extraordinari
LAIA SANZ
Motor
Millor entrenador
PEP GUARDIOLA
Futbol
Millor equip
ASTRALPOOL CN SABADELL
Waterpolo
Premi menció especial
GIRONA FC
Futbol
Projecció femenina
SOFIA SANTACREU
ANNA CAÑADÓ
Atletisme i golf
Projecció masculina
LAMINE YAMAL
Futbol
Gestió federativa
Federació Catalana de Ciclisme
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)