Jugarà només pel bronze

Waterpolo. Mundial. La selecció espanyola femenina torna a ensopegar amb uns Estats Units superiors des de l’inici de la semifinal. S’enfrontarà a Grècia en el partit del tercer lloc

Estats Units 11 Espanya 9

ESTATS UNITS:Ashleigh Johnson, Madeline Musselman (2), Tara Prentice (1), Rachel Fattal (1), Maggie Steffens, Jordan Raney i Jewel Roemer (2) –equip inicial–; Jenna Flynn (3), Ryann Neushul (2), Kaleigh Gilchrist, Jovana Sekulic,Denise Mammolito i Amanda Longan.ESPANYA:Martina Terré, Anni Espar, Nona Pérez (1), Paula Crespi (1), Elena Ruiz (3), Judith Forca i Maica Garcia –equip inicial–; Bea Ortiz, Pili Peña (1), Paula Camus, Paula Leitón, Isabel Piralkova (3) i Laura Ester.PARCIALS:3-1, 3-3, 4-3 i 1-2.ÀRBITRES:M. Zwart (Països Baixos) i A. Severo (Itàlia).

La selecció espanyola femenina jugarà per guanyar la medalla de bronze del mundial de Doha. Espanya no va poder passar a la gran final al perdre per 11-9 contra els Estats Units, conjunt que li té la mida presa, en la primera semifinal. El rival del combinat estatal en el partit pel tercer i quart llocs que es jugarà demà (09.30 h) serà Grècia, que en la segona semifinal va perdre en els penals contra Hongria per 9-9 i 4-2. Espanya i el conjunt grec es van enfrontar en la fase de grups, amb victòria de selecció espanyola per 16-8.

Espanya, amb tretze jugadores catalanes, gairebé sempre va anar al darrere, va encaixar un 3-0 d’inici i després va reaccionar i va poder empatar (4-4). Les nord-americanes van tornar a demostrar la seva qualitat, van estar serioses en defensa i amb encert en atac, i van fer un parcial de 4-0 fins a situar el marcador en el 8-4 que pràcticament va sentenciar el partit. Elena Ruiz i Isabel Piralkova van ser les més destacades i van marcar tres gols cada una.

Mal inici de semifinal

El combinat estatal va començar molt malament la semifinal i els Estats Units van marcar en els seus dos primers atacs, i després es van situar amb un 3-0. Espanya va poder tallar la ratxa amb un gol d’Elena Ruiz, i va millorar la seva defensa impedint l’efectivitat de les nord-americanes. En atac, però, la selecció espanyola va continuar sense gaire encert i es va arribar al final de primer quart amb el 3-1. En el segon període Espanya va estar més encertada, va jugar els seus millors minuts i va aconseguit anivellat el partit (4-4). Les nord-americanes es van tornar a avançar i les jugadores estatals van disposar de diverses ocasions per tornar a empatar. No ho van aconseguir i es va arribar al descans amb un 6-4 per als Estats Units.

Les nord-americanes van continuar el parcial en l’inici del tercer quart fins un 4-0, i van situar el 8-4 en el marcador, amb una màxima diferència de quatre gols. Dues dianes seguides d’Elena Ruiz van portar esperança de remuntar al conjunt estatal, però va ser un miratge i Espanya va entrar en els darrers vuit minuts del partit amb tres gols de desavantatge (10-7). En l’últim quart els intents del conjunt estatal no van arribar a bon port, només van guanyar el parcial, i va caure derrotat.

ELS PROTAGONISTES

Sempre han anat al davant, no hem tingut opció. Han trobat, en ocasions, massa fàcilment la nostra porteria
Miki Oca
SELECCIONADOR ESTATAL
Hem lluitat fins al final, però és veritat que hem començat malament i hem anat a remolc