Espanya perd contra els Estats Units ( 11-9) i jugarà pel bronze mundial

La selecció espanyola jugarà divendres el partit pel tercer i quart lloc contra Grècia

La selecció espanyola femenina ha perdut contra els Estats Units en la primera semifinal del mundial de Doha per 11-9 (3-1, 3-3, 4-3 i 1-2) i haurà de jugar el partit per la medalla de bronze. El rival del combinat estatal en el partit pel tercer i quart joc que es jugarà divendres (9.30 h) serà Grècia que en la segona semifinal ha perdut en els penals contra Hongria per 9-9 i 4-2. Espanya i el conjunt grec es van enfrontar en la fase de grups amb victòria de selecció espanyola per 16-8.

Espanya, amb tretze jugadores catalanes, gairebé sempre ha anat per darrera, ha encaixat un 3-0 d’inici i quan ha reaccionat i ha empatat (4-4) les nord-americanes han fet un parcial de 4-0 fins el 8-4 que pràcticament ha sentenciat el partit. Elena Ruiz i Isabel Piralkova han marcat tres gols cada una.

El combinat estatal ha començat molt malament la semifinal i els Estats Units han marcat en els seus primers dos atacs, i després s’han situat amb un 3-0. Espanya ha pogut tallar la ratxa amb un gol d’Elena Ruiz, i ha millorat la seva defensa impedint l’efectivitat de les nord-americanes. En atac però la selecció espanyola ha continuant sense encert i s’ha arribat al final de primer quart amb el 3-1. En el segon període Espanya ha estat més encertada i ha aconseguit anivellat el partit (4-4). Les nord-americanes han anotat i les jugadores estatals han disposat de diverses ocasions per tornar a empatar, però no ho han aconseguit i s’ha arribat al descans amb un 6-4 pels Estats Units.

Les nord-americanes han continuat el parcial en l’inici del tercer quart fins un 4-0 i han situat el 8-4 en el marcador, una màxima diferència de quatre gols. Dues dianes seguides d’Elena Ruiz han portat esperança de remuntar al conjunt estatal, però ha estat un miratge i Espanya ha entrat en el darrers vuit minuts amb tres gols de desavantatge (10-7). En l’últim quart els intents del conjunt estatal no han arribat a bon port i ha caigut derrotat.