Voleibol

Un curs per emmarcar

Voleibol. El DSV Sant Cugat, semifinalista en la copa i que va segellar la seva millor primera volta, ja té el bitllet per a la fase pel títol

El DSV Sant Cugat, l’únic equip català que juga a l’elit del voleibol estatal, ha certificat aquest cap de setmana la seva presència en el play-off pel títol de la lliga Iberdrola per quarta temporada consecutiva, tot un mèrit d’un club modest que treballa amb eficiència el planter –ha tingut reconeixements en l’àmbit estatal– i que competeix contra un gran nombre de conjunts amb un pressupost força més alt. Tot i perdre inesperadament per 0-3 a casa contra el Feel Alcobendas, el penúltim, el conjunt que dirigeix Rafa Ruiz va assegurar-se una plaça entre els sis millors perquè el setè, el vuitè i el novè classificats també van perdre. Ara mateix, quan falten dues jornades de la fase regular, el DSV Sant Cugat és quart amb 13 victòries, set derrotes i 36 punts.

En un curs fins ara excepcional, l’equip de Rafa Ruiz va tancar la millor primera volta de la seva història en el tercer lloc amb set victòries i quatre derrotes, un gran èxit, i va jugar per primera vegada la semifinal de la copa a Dos Hermanas (Sevilla) –derrota per 3-2 contra el Menorca–, i es va classificar per tercer any seguit per jugar la fase final de la competició. A més, fa dues jornades va guanyar a la pista del líder, el potent Hidramar de Gran Canària, un triomf sonat contra el vigent campió de lliga i recent campió de la copa.

En clau de futur, el club vallesà continuarà el seu procés d’expansió i el curs vinent té la intenció de recuperar la secció masculina després de deu anys d’absència. A més, l’entitat que presideix Salva Vendrell intensificarà l’aposta pel planter.

EL BALANÇ

L’equip ha millorat, és un curs molt bo i ara volem acabar tercers o quarts pel factor pista i per tenir més a prop una plaça a Europa
Haver certificat el ‘play-off’ a dues jornades del final és un indicador del nivell en què estem
Rafa Ruiz
TÈCNIC DEL DSV SANT CUGAT

L’objectiu ara és jugar a Europa

El pròxim repte, més enllà de mirar de guanyar els dos partits que li falten de lliga regular per intentar quedar com més amunt millor –aspira al tercer lloc–, és trencar el seu sostre i mirar de superar els quarts en la lluita pel títol, per arribar a les semifinals i segellar el passaport per a les competicions europees. El curs passat, va caure contra el Cajasol Dos Hermanas, i tant el 2021 com el 2022 va cedir també en la primera eliminatòria contra l’Avarca Menorca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)