Ciclisme

La Volta torna a fer pujada

Ciclisme. La 103a edició de la prova catalana aposta per tres jornades de muntanya, amb la novetat de l’etapa berguedana, amb un recorregut exigent i variat per tot el territori

“Tornem a apostar per un recorregut dur i per a ciclistes amb grans aspiracions en la classificació general.” La sentència és de Rubèn Peris, el director de la Volta a Catalunya, en la presentació del recorregut de la 103a edició, que com la de l’any passat tornarà a tenir tres etapes de muntanya. La prova, consolidada dins el calendari UCI World Tour, es disputarà del 18 al 24 de març.

A arribades ja conegudes com les de Vallter i Port Ainé, en aquesta ocasió s’hi ha afegit una jornada berguedana, que es disputarà el dissabte 23 de març amb sortida a Berga i arribada al santuari de Queralt, de 154,7 km. La configuració d’aquesta etapa, que podria ser decisiva prèvia a la traca final de Barcelona, era una de les grans incògnites de la presentació. I l’encarregat de revelar-ne el recorregut va ser un il·lustre berguedà d’adopció i que serà un dels protagonistes principals de la Volta, el ciclista nord-americà del Visma-Lease a Bike Sepp Kuss. L’etapa passarà pel coll de Batallola (3), el collet de Cal Ros (2), el coll de Pradell (E) i la collada de Sant Isidre (1), abans d’arribar a Queralt (1150 m). En el còmput de la Volta es pujaran 23 ports puntuables, quatre dels quals de categoria especial i quatre de primera categoria. Més enllà dels tres dies de muntanya, el traçat de la Volta té jornades per a tots els gustos, des d’una etapa trencacames com l’inici a Sant Feliu de Guíxols, ideal per als ciclistes més ràpids del pilot, com la de Sort a Lleida, a propícies per a les escapades, com la d’Altafulla-Viladecans.

Participants il·lustres

Rubèn Perís també es va referir a la part competitiva: “L’any passat vam viure el duel entre Primoz Roglic i Remco Evenepoel, un dels més emocionants de tota la temporada ciclista, i enguany de ben segur que no serà diferent amb la confirmació d’alguns dels més espectaculars i carismàtics ciclistes del món com són Tadej Pogacar, guanyador de dos Tours, Sepp Kuss i Geraint Thomas.”

Durant l’acte també es van fer públics els cartells de la Volta i de la Volta femenina, obra de l’il·lustrador Oriol Roca, dels mallots, i de la cançó oficial, La Bicicleta, dels autors Sula i Cookah P. També es van lliurar les medalles d’honor de l’entitat a Jordi Altimiras, Ramon Besa, Joan Calaf, Carles Meléndez i Marta Vilajosana.

EL PROTAGONISTA

Serà una Volta amb una participació estel·lar i un recorregut exigent i variat. Viurem un gran espectacle
Rubèn Peris
103 VOLTA A CATALUNYA
1a etapa. 18 de març
St. Feliu de Guíxols -St. Feliu de Guíxols 173, 9 km
2a etapa. 19 de març
Mataró - Vallter / Setcases (Vall de Camprodon) 186,5 km
3a etapa. 20 de març
Sant Joan de les Abadesses -Portainé (Pallars Sobirà) 176,7 km
4a etapa. 21 de març
Sort (Turisme Pallars Sobirà) - Lleida 169 km
5a etapa. 22 de març
Altafulla - Viladecans 167,3 km
6a etapa. 23 de març
Berga - Queralt 154,7 km
7a etapa. 24 de març
Barcelona - Barcelona 145,3 km
1a VOLTA A CATALUNYA FEMENINA
1a etapa. 7 de juny
Manresa-Manresa 100,7 km
2a etapa. 8 de juny
La Seu d’Urgell - La Molina 95,7 km
3a etapa. 9 de juny
Molins de Rei-Barcelona 119,1 km

La Volta femenina

Si la Volta masculina té més de 100 anys de trajectòria, la 1a edició de la Volta a Catalunya femenina inicia el seu periple el 7 de juny amb tres etapes, que comencen a Manresa i tindran el seu epíleg a Barcelona. L’etapa reina, amb un recorregut de 95,7 quilòmetres, sortirà de la Seu d’Urgell i superarà dos ports de primera categoria, la collada de Toses i la Molina. Hi haurà vint equips internacionals gràcies a la seva categoria internacional UCI 2.1. “La posada en marxa de la Volta femenina comporta un fet històric que representa un pas més, un pas cap al professionalisme de les ciclistes i perquè al nostre imaginari també hi hagi un pilot format per dones”, va remarcar la secretària general de l’Esport Anna Caula. En aquest sentit, la vicepresidenta Laura Vilagrà es va referir amb “orgull” al naixement de la Volta femenina i va destacar el seu “poder transformador”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)