Rugbi

ESPORTS

Mor Quim Planas, l’home que va portar el rugbi a Girona

Va fundar el 1971 la secció del GEiEG, de la qual en seria jugador i president

L’expresident de la secció de rugbi del GEiEG, Quim Planas Martínez, ha mort avui a Girona als 80 anys. Va ser l’home, que va introduir aquest esport a Girona quan encara ningú hi jugava. Gràcies a la seva empenta va convèncer amics, familiars i coneguts per començar a entrenar i fer un primer equip a la Devesa. Va negociar personalment amb el GEiEG la creació d’una secció, el 1971, que acabaria essent històrica.

Un dels seus millors amics i pioner d’aquells primers anys, Cipri Duch, recorda aquells primers temps: “Ens entrenàvem de nit amb la llum d’una bombeta de 100 watts, ens dutxàvem amb aigua freda i al principi els equips de Barcelona no volien ni venir a jugar perquè ens consideraven poca cosa.” Duch i Planas van anar a negociar amb el president del GEiEG d’aquells anys, Emili Caula, la creació d’una nova secció. “Ells el que no volien és que fóssim gent poc seriosa i que la nova secció durés quatre dies. Ens hi vam comprometre i ens en vam sortir gràcies sobretot a l’empenta d’en Quimet, que li dèiem. Ell no fallava mai.”

El mateix any de la fundació de la secció, amb la crida que van fer els pioners per trobar nous jugadors, l’equip ja va poder jugar els seus primers partits tot i que conviure amb els atletes a la Devesa no va ser fàcil ni per organitzar entrenaments ni per establir els calendaris de les competicions. Planas es va comprometre sempre exclusivament amb la seva secció i no va fer el salt a la junta del club. Per tirar endavant un projecte com aquell fins i tot la seva dona, Antònia Ramírez, hi va donar un cop de mà, admet el seu amic.

En l’àmbit professional, va ser lampista i va treballar en el manteniment d’algunes instal·lacions esportives de l’Ajuntament.

La cerimònia de comiat tindrà lloc demà divendres a les 5 de la tarda a la basílica de Sant Fèlix de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)