El KH-7 Granollers supera el Rocasa per 30-20 i posa peu i mig a les semifinals de la copa d’Europa

El KH-7 BM Granollers afrontarà la tornada dels quarts de final de la copa d’Europa a la pista del Rocasa Gran Canària amb un bon coixí de 10 gols de renda (30-20). A partir de la defensa, amb una disposició 5-1, el conjunt vallesà ha estat capaç de reaccionar després d’una primer temps de domini visitant (11-13). La segona part ha canviat radicalment i el BM Granollers ha tingut totalment sota control al seu rival per posar peu i mig en les semifinals. El triomf ha estat coral, tot i que les màximes anotadores han estat Giulia Guarieiro (8 gols), imparable a la segona meitat, Martina Capdevila (6), Ona Vila (6) i Cristina Polonio (5).

El Rocasa Gran Canària ha marcat el ritme durant gairebé tota la primera meitat. Sòlid en defensa i amb les idees més clares en atac, el conjunt canari ha obtingut una màxima renda de 6 gols (6-12) quan ja s’albirava el descans. L’equip local no acabava de trobar fissures en la rereguarda visitant i amb les pèrdues de pilota facilitava els gols fàcils del rival. Robert Cuesta ha hagut demanar dos temps morts per reclamar més esperit i concentració a les seves jugadores. L’esperada reacció vallesana ha arribat al tram final, a partir d’una defensa 5-1. Un parell de gols en transició d’Ariana Portillo, des de l’extrem a mà canviada, un parell més de Giulia Guarieiro, un a porteria buida, i la primera connexió amb Cristina Polonio en el pivot han segellat un parcial de 5-1 que ha permès que el Granollers arribés al descans amb un resultat més ajustat (11-13).

Després de la represa, el BM Granollers ha persistit amb el 5-1, amb Jana Castañera d’avançada, i n’ha tingut prou amb 3 minuts per capgirar el resultat (15-14). El president i entrenador del Rocasa Antonio Moreno ha demanat temps mort per aturar aquesta dinàmica. El conjunt canari ho ha aconseguit momentàniament, però l’equip vallesà ja anava embalat. Els canvis defensius generaven molts dubtes en el rival i el Granollers cada cop jugava amb més confiança i determinació. El panorama havia canviat radicalment respecte a la primera part i les de Robert Cuesta aconseguien la màxima renda amb el 30-20 final, després d’un espectacular parcial al segon temps de 19-7.