Ciclisme

El reclam de Tadej Pogacar

Ciclisme. 103a Volta a Catalunya. El bicampió del Tour s’estrena en la cursa catalana, que repeteix cartell de luxe amb Thomas, Bernal, Kuss i Soler

El debut en la cursa del bicampió del Tour (2022, 2021) i vigent subcampió, l’eslovè Tadej Pogacar (UAE), encapçalant un cartell un altre cop de luxe en què hi ha dos guanyadors més de la ronda francesa –els ciclistes de l’Ineos Grenadiers Gueraint Thomas (2018) i Egan Bernal (2019), que també va guanyar el Giro 2021–, i un recorregut molt selectiu amb tres finals en alt com el curs passat, encapçalen els atractius de la 103a Volta a Catalunya. Pogacar va ser tercer dissabte en la clàssica Milà-Sanremo, un dels grans monuments del ciclisme, va iniciar el curs amb el seu segon triomf a l’Strade Bianche –amb un atac a 80 km– i arriba amb ganes de gresca. La cursa arrenca avui amb una etapa de 174 km, amb sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols, i s’acabarà diumenge vinent a Barcelona com marca la tradició, amb un pilot format per 25 equips. La primera etapa té tres ports puntuables pel massís de les Gavarres i la novetat de sortir del port de la ciutat empordanesa, davant del Club Nàutic.

Les  tres arribades en altura s’escenificaran a les estacions de Vallter i Port Ainé i la novetat de Queralt, a Berga. Marcaran el desenvolupament d’una cursa exigent amb 23 ports puntuables, quatre de categoria especial i quatre de primera categoria.

Els organitzadors esperen repetir el nivell de l’any passat, en què es va viure un frec a frec intens entre el vencedor, l’eslovè Primoz Roglic, i el belga Remco Evenepoel, que no van deixar ni les engrunes. També hi serà, seguint amb la llista de grans figures, Sepp Kuss (Visma-Lease a Bike), el vencedor de la Vuelta 2023. El nord-americà, vencedor d’etapes tant a la mateixa Vuelta com al Tour de França, és molt estimat per l’afició gràcies a la seva vinculació amb Catalunya. Serà la seva quarta participació (2019, 2021 i 2023). El seu millor resultat va ser la 12a posició del 2021. Així mateix, hi participarà el vencedor de Giro i Vuelta, Nairo Quintana (Movistar) i el britànic Simon Yates (Jayco Alula).

El vilanoví Marc Soler

El gran trumfo del ciclisme català és un altre cop el vilanoví Marc Soler (UAE), tot i que es va retirar la setmana passada per una contusió al quàdriceps en la París-Niça, cursa que havia guanyat sis anys abans. En la Volta, té un currículum de bones actuacions, amb un quart lloc l’any passat, un cinquè el 2018 i la brillant tercera posició del 2017. Serà un gregari de luxe de Pogacar. Els altres catalans del pilot són el llofriuenc Joel Nicolau (Caja Rural), i els corredors del Kern Pharma Pau Miquel (Sant Quirze) i Álex Jaime (Sarrià de Ter).

El repte de guanyar el Tour i el Giro

L’astre eslovè Tadej Pogacar té previst córrer enguany el Giro i el Tour i ha inclòs la Volta en el seu calendari. Amb la seva presència, la Volta se situa com una de les proves del calendari UCI World Tour de referència, cita clau per als millors ciclistes del món com a part del seu entrenament.  El corredor més jove a guanyar una prova per etapes del calendari UCI World Tour i també segon ciclista més jove a guanyar un Tour de França, amb només 21 anys, ha escollit la cita catalana per preparar un dels reptes més ambiciosos del món del ciclisme: guanyar en el mateix any el Giro i el Tour. Una gesta que no es repeteix des de l’any 1998, quan Marco Pantani, considerat un dels millors escaladors, es va anotar les dues cites. Pogacar és un dels ciclistes més populars del moment i té un palmarès d’una enorme dimensió. El corredor eslovè sempre ha mostrat una gran ambició professional, i ja va anunciar fa uns mesos que volia guanyar proves en què mai havia participat. 

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)