Més esport

Esports

Shawn Barber, campió del món de salt de perxa

Al llarg de la seva carrera esportiva va guanyar setze medalles, entre les quals, quatre d’or

L’atleta canadenc especialitzat en el salt de perxa, Shawnacy Barber, va morir el dia 17, als 29 anys, a causa de “problemes de salut i complicacions mèdiques”, segons va informar dijous el departament d’atletisme de la Universitat Akron (Ohio).

Va néixer a Nou Mèxic (EUA) al si d’una família d’atletes. El seu pare, George Barber, havia competit en la disciplina de salt de perxa i fins i tot havia participat en el campionat mundial del 1983 del Canadà, d’on ell era originari. Shawn, amb tan sols set anys, ja va competir per primera vegada en aquesta disciplina. Després de la secundària, va fer els seus estudis a la Universitat Akron d’Ohio, on va aconseguir diversos èxits esportius. Tot i que la major part de la seva vida l’havia viscut als EUA, va decidir nacionalitzar-se canadenc i competir pel país del seu pare. L’any 2012 va venir a Barcelona per participar en el mundial júnior. Va saltar 5,55 m i va assolir la seva primera medalla de bronze. La següent temporada, va fer el salt al campionat del món, que es disputava a Rússia, però no va destacar. Va assolir una altra medalla de bronze als Jocs de la Commonwealth celebrats a Glasgow l’any 2014, i l’any 2015 va tocar el cel en establir un rècord personal i nacional en superar els 5,93 m en el campionat del món celebrat a Pequín (Xina). La xifra li va servir per proclamar-se campió del món en tan sols 21 anys, i aquell rècord encara és vigent per una persona de la seva nacionalitat en un campionat mundial.

Va continuar competint i assolint noves medalles, i fins i tot va arribar a establir un nou registre personal en pista coberta quan va superar la barrera dels sis metres (2016). Amb aquest salt se situava en el club dels pocs esportistes de la disciplina que han aconseguit saltar per damunt d’aquesta xifra. Va acabar la carrera amb setze medalles, l’última l’any 2018 a la República Txeca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)