Futbol sala

Triomf èpic del Barça en la copa d’Espanya contra ElPozo

El Barça ha guanyat la final de la copa d’Espanya en la tanda de penals contra ElPozo Múrcia (3-3, 4-2). El conjunt de Jesús Velasco ha hagut de fer front a un cúmul d’adversitats, ha resistit, ha evitat la derrota amb un gol a cinc segons del final i ha arribat fins a la tanda de penals, resolta amb el tercer gol de Catela, l’heroi del títol.

El Barça, limitat per les nombroses baixes –Sergio Lozano, Sergio González, Álex Yepes i Ferrão– i just de forces, ha patit en l’arrencada, amb un rival que hi ha posat molta més intensitat i verticalitat. Dídac, enfeinat, ha fet quatre aturades de mèrit en els primers quatre minuts. De mica en mica, sobretot a partir d’una ocasió de Pito (7’), els blaugrana han equilibrat les forces, tot i que els ha faltat més agressivitat i ambició. El Barça ho ha provat amb un xut de falta d’Antonio Pérez (13’) i no ha sabut definir una contra amb superioritat. I just després d’un temps mort, ha arribat el 0-1 d’ElPozo. Dídac, que havia estat clau per mantenir la igualtat, s’ha empassat un xut de Rafa Santos que s’ha colat entre el pal i el seu cos (19’). Dyego ha tingut a prop l’empat, amb un xut que ha anat a parar al pal, però en la transició següent Dídac ha evitat el 2-0. Just abans del d escans, Dyego ho ha tornat a provar, amb un xut al lateral de la xarxa.

Amb l’energia de Touré, el Barça ha començat fort la segona part i Matheus ha forçat un penal quan no s’havia jugat ni un minut. Catela no ha perdonat des dels sis metres (1-1, 21’). En un contraatac, Touré primer i Matheus després han perdonat el 2-1 (23’). A l’altre costat, Miquel Feixas, que ha tornat a jugar la segona part, ha fet una doble intervenció clau. Catela, en una fase de molt protagonisme, ha buscat el 2-1 en un xut de falta (25’). Però després d’un avís dels murcians, ha arribat l’1-2, en un xut de Valerio que, en tocar en Antonio, despista Feixas (27’).

El panorama s’enfosquia, però en una gran combinació d’estratègia, Antonio ha servit un córner, Harinton ha enganyat el porter i Coelho ha marcat el 2-2 (29’). La lesió de Dyego complicava més les coses per als blaugrana.

L’arbitratge, un altre entrebanc

Els àrbitres han considerat falta indirecta unes mans de Marlon –hauria estat la sisena falta– i, poc després, sí que han castigat unes mans inexistents (i això que hi havia VAR) de Pito, que li han significat l’expulsió. El pal ha evitat el 2-3 d’ElPozo (39’). A 17 segons del final, ha arribat una clatellada, el 2-3 de Gadeia, però ha aparegut Catela per marcar el 3-3 en un doble penal quan quedaven cinc segons.

En la pròrroga, hi ha hagut un xut ajustat de Catela al límit del descans i no gaire més perill. La final s’ha resolt en la tanda de penals, amb un 4-2, amb xut aturat per Miquel Feixas i culminat amb el tercer gol de Catela.