Rugbi

Esports

Mor la llegenda del rugbi francès, André Boniface

Va una icona del ‘French flair’ i va jugar a la selecció francesa entre el 1954 i el 1966

L’exjugador francès de rugbi, André Boniface, ha mort aquest dilluns, a l’edat de 89 anys, segons ha informat la família a l’agència francesa de notícies.

Nascut a la petita vila de Montfort-en-Chalosse (França), de petit feia atletisme i jugava a les categories inferiors de l’equip de futbol del poble. A mesura que va anar-se fent gran, va començar a tenir contacte amb el món del rugbi. Va ingressar a la Unió Esportiva Dax i més tard a l’Stade Montois. Jugava a la posició de l’ala i la seva habilitat i potència va fer que a l’edat de 19 anys fos convocat per primera vegada amb la selecció francesa. La seva bona actuació i els elogis de la premsa va fer que a partir d’aquell moment fos un habitual de la selecció francesa. Al llarg de la seva carrera va ser convocat en 48 ocasions entre 1954 i 1966 anotant 44 punts. També va tenir un paper clau a les victòries franceses del torneig de les Cinc Nacions de 1954, 1955, 1959 i 1962. Va participar en la gira per Nova Zelanda i Austràlia del 1961. I va ser campió de França de rugbi a 15 el 1963 i finalista el 1952 i 1959. Era vist com una icona del French flair, el terme utilitzat pels anglesos per referir-se a l’estil dinàmic, lliure i creatiu del “joc a la francesa”, on només tenen al cap atacar. L’últim partit el va disputar el 1966 contra Gal·les. Després de perdre’l, va ser destituït per la federació francesa. L’any 2011 el seu nom va ser inclòs en el saló de la fama de la World Rugby.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)