Més esport

Esports

Mor Akebono Taro, el primer lluitador de sumo no japonès en ser màxim campió

Al llarg de la seva carrera va guanyar onze grans tornejos

El món del sumo està de dol després que el llegendari lluitador Akebono Taro, va morir dilluns, a causa d’una insuficiència cardíaca. Tenia 54 anys i havia esdevingut onze vegades campió d’un gran torneig.

Natural de Hawaii, el seu nom original era Rowan i va iniciar-se en l’esport a través del bàsquet. Després de passar per la universitat del seu Estat, va conèixer un antic lluitador de sumo hawaià, Takamiyama. Ell va ser qui el va engrescar a practicar aquest esport. A finals dels vuitanta va volar fins al Japó per instal·lar-s’hi. Va adoptar el nom d’Akebono i va fer el seu debut professional el març de 1988. La seva alçada i el seu pes el van convertir en un dels lluitadors més grossos de tots els temps. Lluitava de forma molt agressiva i ràpidament va anar ascendint de categories fins a esdevenir un dels millors lluitadors del moment. L’any 1993 va fer història en convertir-se en el primer lluitador no nascut al Japó en assolir el campionat del rang més alt d’aquest l’esport, el de yokozuna. Va estar-se durant onze anys en aquesta divisió, i l’any 2000 va assolir un altre rècord en guanyar 76 combats de 90 possibles. L’any 2001 va retirar-se després de patir una greu lesió. Va convertir-se en membre de l’Associació Japonesa de Suma i va dedicar-se a ser entrenador.

A mitjan dècada dels 2000, va voler provar sort disputant algun combat de kick-boxing i d’arts marcials mixtes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)