El CN Sant Andreu fa saltar la banca en la copa contra el CN Sabadell (13-12)

L’equip vallesà ha tingut la final sota control, però en l’últim quart no ha pogut aturar la reacció barcelonina (5-1)

El CN Sant Andreu ha fet saltar la banca i ha conquerit la seva primera copa després d’una espectacular remuntada contra l’Astrapool CN Sabadell (13-12), que aspirava al seu dinovè títol i que aquest cop ha hagut de claudicar davant l’empenta del jove conjunt barceloní. Després de quatre finals perdudes, l’equip de Javi Aznar ha pogut cantar victòria a la cinquena en una final en què les vallesanes han tingut el control fins a l’últim quart (1-1, 3-5, 4-5 i 5-1). El triomf ha estat col·lectiu, però en la reacció final hi ha tingut molt a veure les aturades de Martina Terré (millor portera) i els gols de les germanes Elena (4), escollida jugadora més valuosa, i Ariadna Ruiz (3), que han contrarestat les cinc dianes de Judith Forca.

En la seva última participació de copa defensant la porteria del CN Sabadell, Laura Ester s’ha guanyat la primera ovació als 27 segons, després d’aturar un penal a Elena Ruiz. La seva homòloga a la porteria rival, Martina Terré, també ha fet grans intervencions. Les defenses s’anticipaven a les atacants i s’ha hagut d’esperar gairebé a l’últim minut del quart per veure gols. Judith Forca, en una superioritat, ha trencat el glaç i una altra esquerrana, Gisela Farré, ha replicat, aprofitant una badada local, per signar un primer parcial d’1-1. La clàssica envestida del CN Sabadell s’ha produït en el segon quart. L’equip andreuenc no aprofitava les superioritats (0 de 6) i les amfitriones han posat una marxa més per començar a obrir forat. Irene González, Judith Forca, per partida doble, i Maica García signaven un inquietant 2-5 al marcador. Paula Crespí, que ja havia segellat el segon gol per a les barcelonines, ha trencat la sequera en les superioritats i ha donat aire al seu equip, que ajustava les diferències amb una altra diana d’Elena Ruiz (4-5). Bea Ortíz, amb un gran parabòlic, deixava el resultat amb un 4-6 abans del descans.

Amb el marcador a favor, el CN Sabadell es trobava còmode a la piscina i controlava les embranzides del rival. Amb l’intercanvi de gols, les locals també s’han apuntat el parcial del tercer quart (4-5) per arribar a l’últim període amb 3 gols de marge (8-11). El CN Sant Andreu no havia dit la seva última paraula. Les germanes Ariadna i Elena Ruiz, que ja havien entrat en efervescència en el quart anterior, han marcat dos gols més. Marina Cordobés, en superioritat, ha rubricat la remuntada per signar el 3-0 i empatar el duel a 11. Martina Terré havia abaixat la persiana en la porteria barcelonina, però Forca, altre cop, ha trobat una escletxa per aturar la reacció andreuenca. El CN Sant Andreu no ha defallit i amb el gol de Gisela Farré i un espectacular xut d’Elena Ruiz, esquivant el marcatge de Judith Forca, ha signat la sentència a 58 segons pel final.