Tennis

Badosa perd contra la potent Gauff en els vuitens de final de Roma

Paula Badosa (126a de la WTA) ha caigut amb el cap ben alt en els vuitens del WTA 1.000 de Roma per 5-7, 6-4 i 6-1 en 2h27 davant de la nord-americana de 19 anys Coco Gauff (3), campiona de l’obert dels Estats Units que s’ha hagut d’arromangar per frenar el ressorgiment de la catalana. La rival de Gauff serà la xinesa Zheng Qinwen (7), que ha derrotat a la japonesa Naomi Osaka per 6-2 i 6-4. Qinwen és la jugadora entrenada pel tècnic català Pere Riba. Malgrat l’eliminació, la catalana ha acumulat molt bones sensacions en el torneig on ara fa un any es va lesionar a l’esquena. Amb el maçanetenc Pol Toledo i el tarragoní Edu Esteve de tècnics i la reincorporació a l’equip del preparador físic David Antona, amb el qual havia aconseguit els seus millors èxits, la de Begur ha fet un salt qualitatiu a Roma.

Badosa ha celebrat el primer trencament del partit en el setè joc després d’un inici igualat (4-3). La catalana ha seguit amb rigor la tàctica de buscar la dreta de la seva rival, el seu punt sobre el paper més feble, i ha confirmat la ruptura amb el seu servei (5-3). Amb 5-4, però, Badosa ha comès dues dobles faltes –ja en duia 5– i Gauff ha trencat amb un error no forçat de dreta de la catalana (5-5), absolutament ennuegada amb l’execució del servei. Malgrat la decepció puntual, la de Begur s’ha abstret i ha esmicolat per segona vegada el servei de la nord-americana en el joc posterior, en la quarta oportunitat (6-5). Aquest cop ha assegurat els primers serveis amb menor potència i s’ha adjudicat el joc en blanc (7-5) segellant el triomf parcial en el primer set.

Badosa ha perdut tres cops el servei en un segon parcial molt igualat en què ha signat dos breaks insuficients. Malgrat tot, seguia dins del partit i la prova és que ha signat un nou trencament en el primer joc del tercer acte. La rèplica instantània de Gauff amb un contrabreak, però ha tingut un efecte demolidor. Cada vegada més fosa físicament, la catalana no ha pogut aguantar el ritme de la número 3 del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)