Jordan Díaz supera Pablo Pichardo en el duel de triple salt per l’or olímpic
Només dos centímetres (17,86 i 17,84 m) han separat els dos saltadors d’origen cubà, que defensen els colors de la selecció espanyola i portuguesa, respectivament
L’atleta del Barça Jordan Alejandro Díaz ha sortit vencedor del duel amb Pedro Pablo Pichardo en el fossar de triple salt i ha conquerit l’or dels Jocs de París amb un millor intent de 17,86 m. La pugna entre els dos saltadors d’origen cubà, el primer amb la samarreta de la selecció espanyola i el segon amb la portuguesa, ha estat aferrissada i s’ha resolt per només 2 centímetres de diferència (17,86 i 17,84 m). El domini de l’escola cubana ha estat total perquè el bronze l’ha guanyat Andy Díaz Hernández (17,64 m), aquest amb els colors d’Itàlia.
Doblet de Chebet
La kenyana Beatrice Chebet ha signat el doblet en les proves de fons als Jocs de París i avui ha afegit la corona de 10.000 m al de 5.000 m que havia aconseguit en la jornada de dilluns. Chebet, sempre arrecerada dins del grup, no ha aparegut fins al tram final i ha guanyat l’esprint (30:43.25) a la sorprenent italiana Nadia Battocletti (30:43.35), que ha conquerit la plata en una munió d’atletes d’origen africà. La neerlandesa Sifan Hassan (30:44.12), que diumenge corre la marató, ha completat el podi.
Benjamin destrona Warholm en els 400 m tanques
En els 400 m tanques, el nord-americà Rai Benjamin, plata a Tòquio, ha assolit l’anhelat títol olímpic (46.46) després de destronar el noruec Karsten Warholm (47.06). El víking ha estat més ràpid en el primer tram de la prova, però el estatounidenc ha arribat amb molt més força als últims obstacles i ha guanyat amb suficiència.
Canadà i els Estats Units, en els relleus
En els relleus de 4x100 m, els títols han estat per al Canadà el masculí (37.50) i els Estats Units el femení (41.78). Amb la baixa de Noah Lyles per covid, els canvis en el conjunt nord-americà han estat un autèntic desastre. Kenneth Bednarek, el segon rellevista, ha sortit abans d’hora i Christian Coleman li ha lliurat el testimoni fora de zona. Han estat desqualificats i continuen sense cantar victòria des de Sydney 2000. En el quartet canadenc, en canvi, tot ha girat rodó i el veterà André de Grasse ha pogut rematar la feina per davant dels quartets de Sud-àfrica (37.57) i Gran Bretanya (37.61). En el relleu femení, el conjunt nord-americà, tot i el deficient canvi entre Gabrielle Thomas i Sha’Carri Richardson, ha recuperat el ceptre de Rio 2016 sota la pluja amb què s’ha iniciat la penúltima jornada a l’estadi. En l’últim testimoni, Richardson ha hagut de sortir gairebé de parada, en quarta posició, però ha activat el molinet per superar les velocistes de França, Alemanya i la Gran Bretanya i sumar l’onzè títol nord-americà en la prova. Per a Thomas, campiona en 200 m, ha estat la segona corona a París.
Tercer títol de Thiam en heptatló
La imponent belga Nafissatou Thiam continua acumulant ors a la seva carrera i a París ha certificat el seu tercer títol olímpic consecutiu en heptatló, que s’afegeix als dos mundials i als tres europeus. Amb 6880 punts, ha precedit la britànica Katarina Johnson-Tompson (6.844) i la també belga Noor Vidts (6.707). En els 400 m, la dominicana Marileidy Paulino, subcampiona a Tòquio i campiona mundial a Budapest, ha imposat la seva llei amb un nou rècord olímpic (48.17). La caribenya ha rebaixat en 8 centèsimes la plusmarca de la francesa Marie-Jose Perec (48.25), vigent des dels Jocs d’Atlanta 1996, i ha escalat fins al quart lloc del rànquing mundial de sempre. El concurs de pes s’ha resolt en l’última temptativa en favor de l’alemanya Yemisi Ogunleye, per davant de la neozelandesa Maddison-Lee Wesche (19,68 m).
Notícies relacionades
Enllaços relacionats
Enllaços relacionats
Notícies
Dimecres,11 setembre 2024