Voleibol

VOLEIBOL

SUPERLLIGA

Segon retorn de Saucedo al barri

El millor jugador de la història del SPiSP torna dissabte amb la samarreta del Barça

Ja va enfrontar-se als cooperativistes amb el Son Amar en l'exercici 2003/2004

Gustavo Saucedo
JUGADOR DEL BARÇA
«Serà un partit perillós i complicat. La diferència entre les plantilles no es veurà a la pista i serà difícil perquè és un derbi català i tots ens coneixem molt. Espero que el SPiSP se salvi, sobretot després de veure el Tenerife, un dels seus rivals directes»
«No sé com em rebran, espero que bé. Em sentiré una mica estrany. L'anterior vegada feia tres anys que estava a fora i no ho vaig viure tan intensament. És una setmana diferent i al Barça me'n parlen. També m'he trobat els jugadors del SPiSP al gimnàs i hi ha hagut comentaris»
«Ens està faltant resoldre les situacions complicades, ens ha afectat massa la pressió. Arribo en el millor moment i ja fa tres setmanes que m'estic entrenant bé i que el colze no em molesta gaire. No vaig poder fer pretemporada i ho vaig notar. El meu rol al Barça és diferent. Tinc menys pilotes en atac, el joc és més diversificat. Com a molt unes 40 pilotes quan a Tarragona de vegades arribava a les 70. La temporada passada vaig fer uns 1.000 atacs»

El derbi català que jugarà dissabte a casa el Sant Pere i Sant Pau contra el Barça suposarà el retorn a Tarragona del sevillà Gustavo Saucedo, el millor jugador de la història del club cooperativista, que va militar durant deu temporades dividides en dues etapes en el club. Saucedo va marxar al conjunt blaugrana perquè el bloc de Toni Alemany semblava cridat a fer un pas endavant. La crisi econòmica del SPiSP i la inseguretat que es va viure en el club l'estiu passat van ser els altres detonants de la marxa del que havia estat en les dues últimes temporades el millor atacant de la superlliga.

Serà la segona vegada que Gustavo Saucedo juga al pavelló del barri tarragoní contra el seu equip de gairebé sempre. Lògicament, quan va disputar les lligues francesa i grega no en va tenir l'oportunitat, però al final de la temporada 2004 va jugar a Tarragona amb el Son Amar que aleshores dirigia Vladimir Bogoevski el primer partit del play-off de quarts de final. La presència polèmica del tècnic balcànic després d'haver denunciat al club va diluir en certa manera el retorn.

El Barça de Toni Alemany no ha trobat fins ara la fórmula per confirmar expectatives, tot i que està en una línia ascendent. Acumula cinc victòries de tres punts i quatre derrotes amb zero punts, és sisè amb 15 punts i ja té garantida la seva presència en la copa. És a dir, fins ara no ha jugat cap partit a cinc sets. Una possible lectura és que quan les coses li van bé és capaç de resoldre sense contemplacions i que, en canvi, és incapaç de patir a la pista i esgarrapar quan el vent no bufa a favor. Això li passa gairebé sempre a fora i només ha guanyat un dels quatre desplaçaments, tot just a la pista del Vecindario (0-3), l'escenari on els tarragonins van caure (3-0) dissabte. A casa, però, només ha cedit contra el CAI Terol, el campió (3-0). El seu triomf més prestigiós va ser el 3-0 contra el Palma de la cinquena jornada.

Saucedo, com l'equip, va començar la temporada dubitatiu i tard, perquè es va incorporar al conjunt blaugrana a última hora després del mundial. El sevillà va signar el seu millor partit dissabte a casa contra el Tenerife amb 21 punts en 3 sets i un percentatge altíssim del 75% d'encert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)