Voleibol

VOLEIBOL

SUPERLLIGA

Aferrats a la imprevisibilitat

El SPiSP espera esprémer la incertesa del derbi català per vèncer

El Barça té un potencial major que el curs passat i un gran atac per les ales

Saucedo torna al barri després de deu lligues amb els tarragonins

Alberto Toribio
TÈCNIC DEL SPiSP
«No hem d'aturar Gustavo Saucedo, hem d'aturar tot l'equip del Barça, que té un potencial enorme»
«Hem de ser molt constants en la lluita, tenir molta actitud i fer el partit pesat al Barça, que fins ara ha guanyat molt bé els partits en què s'ha imposat de bon començament, però en canvi ha perdut els que se li han complicat»
«Un derbi sempre és un partit diferent. Ells saben que som un equip lluitador i que hauran de jugar bé si ens volen guanyar»
Gustavo Saucedo
JUGADOR DEL BARÇA
«És normal que el Sant Pere i Sant Pau tingui problemes a pesar que hi continuïn Vlado, Iñaki Bescós i Aleksandr Stevovski. S'ha de tenir en compte que han canviat els dos centrals, l'oposat i un dels puntes. És complicat sempre fer un equip nou. El gran actiu de l'equip tarragoní és mantenir la seva condició d'equip fort defensivament com ho ha estat en els darrers anys. Per això i perquè és un derbi és un partit molt perillós per a nosaltres»

El major presumpte desequilibri dels darrers anys entre el SPiSP i el Barça d'enguany no minimitza la imprevisibilitat del derbi català. En part, perquè el conjunt blaugrana, a pesar dels seus rutilants fitxatges, ha titubejat en l'inici o almenys no ha començat tan fort com es podia preveure atès el seu potencial, i després perquè, als de Toni Alemany, no els acostumen a anar gaire bé tradicionalment les coses a Tarragona. Els cooperativistes van derrotar el Barça en el darrer enfrontament, corresponent a la Lliga Catalana, però en aquest partit en què el central del SPiSP Fausto Altamirano va excel·lir, el Barça encara no disposava els mundialistes Saucedo i Rodríguez, els seus dos veritables bastions en atac i que el fan un equip molt temible per les ales. El partit suposarà el retorn del sevillà Gustavo Saucedo al pavelló tarragoní després de 10 temporades en dues etapes a les files del club cooperativista.

De moment, l'equip de Toni Alemany ha estat massa irregular i li ha faltar saber patir. També ha malbaratat en diverses ocasions sets que tenia encarrilats. Els tarragonins, que lluiten simplement per mantenir-se en un any de transició, han d'especular amb el neguit blaugrana i fer-los dubtar jugant amb molta intensitat i intentant que el partit sigui feixuc.

Els tarragonins arriben al compromís assedegats després d'haver perdut les possibilitats de jugar la copa a la pista del Vecindario i un triomf els permetria allunyar-se de les dues places de descens.

Entre els aspectes que poden incidir en el desenvolupament del partit, des del punt de vista tarragoní, cal que l'equip sigui regular i constant en defensa i que tingui més solvència en atac de la que ha tingut fins ara. L'oposat argentí Christian Imhoff ha estat capaç de tenir un protagonisme exagerat en algunes màneguesperò ha estat més irregular en d'altres. Amb tot, caldrà que hi hagi més aportació de la resta de jugadors en aquest sentit per marejar una mica el bloqueig rival i no simplificar-li tant les coses. Un altre dels aspectes importants serà aturar en la mesura del possible Gustavo Saucedo i Fran Rodríguez, jugadors molt contundents en atac.

Equip PJ PG3 PG2 PP1 PP0 PF PC PT
Unicaja 9 7 1 1 0 26 9
24
CAI Terol 9 6 2 0 1 25 8
22
Ciudad de Soria 9 6 0 2 1 23 10
20
Palma 8 4 2 0 2 19 12
16
Cajasol 9 4 2 0 3 19 16
16
FC Barcelona 9 5 0 0 4 16 13
15
Vecindario 9 3 1 1 4 17 18
12
Vigo 9 3 0 3 3 16 18
12
Tenerife 9 2 0 1 6 10 23
7
SPiSP 9 0 2 2 5 11 25
6
Saragossa 8 2 0 0 6 8 19
6
Caravaca 9 0 1 1 7 7 26
3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)