Els de Toribio se situen a set punts del descens i s'asseguren mitja salvació

Els tarragonins escombren els andalusos a còpia de regularitat

Alberto Toribio
TÈCNIC DEL SPiSP
«Treure-li un 27 a 25 en el quart set a l'Unicaja és molt difícil, és el que ens faltava per madurar»
«Encara que els altres resultats no ens hagin acompanyat, aquest triomf pot acabar significant la permanència»
«Hem guanyat pel nostre esperit de lluita i perquè hem sigut més incisius»

Els pronòstics que dibuixaven el Sant Pere i Sant Pau com a bèstia negra de l'Unicaja Almeria es van complir i, per tercer any consecutiu en fase regular i a casa, els tarragonins van imposar-se a un dels pesos pesants i actual líder de la categoria. Els andalusos, que fins ahir només havien perdut a la pista del Palma (3-2), van ser víctimes de la bona dinàmica del conjunt de Toribio, que, com una màquina ben greixada, va rubricar la quarta victòria consecutiva en la lliga. El triomf clar i de tres punts –la cirereta del pastís– esvaeix el temor pel descens que ara queda a una distància considerable de set punts i que marca el Multicaja amb quinze.

Els tarragonins van desempallegar-se dels andalusos en els dos primers parcials amb extrema facilitat. Els de Toribio van deixar els visitants amb tan sols 15 punts en la primera mànega. La versatilitat atacant del SPiSP feia anar la defensa de l'Unicaja sense rumb per la xarxa: quan els centrals andalusos es fixaven en l'oposat Imhoff, quedaven sorpresos per les rematades de Douglas i Salinas. El tècnic visitant, Alex Mondi, va haver de demanar dos temps morts però no va aconseguir canviar la tònica del parcial. Tampoc va canviar la dinàmica en el segon set, en què els tarragonins van tornar a deixar els andalusos amb una puntuació molt baixa, 18 punts. L'orgull de líder i, és clar, la qualitat, van ressorgir en l'Almeria, que es va endur el tercer parcial amb força dificultats per un ajustat 23 a 25.

En el definitiu quart set, els cooperativistes van exhibir el nivell de consistència, voluntat i maduresa propis dels darrers enfrontaments per batre del tot l'Unicaja. En la segona bola de partit favorable al SPiSP, amb 26-25, un jugador de l'Almeria va tocar la xarxa en fer la rematada i va donar així el triomf als tarragonins.

La propera (05-03-11)
Caravaca-Cajasol; Palma-Saragossa; FC Barcelona-Ciudad Soria; Vecindario-Tenerife; CAI Terol-SP i SP; Almeria-Vigo
SANT PERE I SANT PAU
3
UNICAJA ALMERIA
1
SANT PERE I SANT PAU:
Vlado (2), Altamirano (8), Aleksandar (8), Imhoff (28), Salinas (19) i Douglas (15) –equip inicial–. Iñaki Bescós (lliure). Carles Mora (1) i Tey. 63/93 en atac: 68 per cent. 7 bloquejos: 3 de Douglas, 2 de Imhoff i 1 de Vlado. 16 serveis fallats i 11 punts de servei. 45 per cent de recepcions positives i 27 per cent de perfectes.
UNICAJA ALMERIA:
Freriks (2), Sevillano (15), Yoyo (3), Delgado (2), Salas (6) i Smith (8) –equip inicial–. Llenas (lliure). Ferrera, Chourio, Salmon (13) i Salvador (6). 52/82 en atac: 63 per cent. 14 serveis fallats i 4 punts de servei. 43 per cent de recepcions positives i 39 per cent de perfectes.
SETS:
25-15 (23') amb parcials de 8-6, 16-12 i 21-14. 25-18 (24') amb parcials de 8-6, 16-11 i 21-14. 23-25 (29') amb parcials de 5-8, 12-16 i 18-21. 27-25 (34') amb parcials de 8-7, 16-14 i 21-20.