Voleibol

VOLEIBOL

SUPERLLIGA MASCULINA

Qualitativament millor

La ratxa de 4 triomfs del SPiSP no és ni de bon tros la més àmplia a l'elit, però sí la més meritòria per la precarietat que hi ha des que va esclatar la gran crisi

0
titolet
Text

La derrota de dissabte a casa contra el Palma (0-3) va posar fi a una ratxa de quatre patits en què el SPiSP ha fet un pas endavant cap a la permanència i s'ha ressituat per intentar jugar el play-off pel títol. Les quatre victòries consecutives no són quantitativament excessivament representatives en la història de les ratxes del club en les seves 13 temporades en la màxima categoria, però possiblement han estat les més meritòries ateses les circumstàncies de precarietat econòmica que han confluït aquesta temporada. L'equip va estar a punt de desaparèixer a l'estiu ennuegat pels deutes econòmics, va fer un equip a corre-cuita i ara és setè, acarona la permanència i fins i tot té possibilitats d'acabar entre els vuit millors i jugar la fase pel títol. A banda d'haver estat prou hàbils amb els fitxatges dels dos estrangers, l'argentí Imhoff i el central brasiler Douglas, la recepta ha estat la perseverança i creure en les pròpies possibilitats. L'equip ha evolucionat sensiblement. Per exemple, l'altre dia contra el Palma va fer el seu pitjor partit del que podríem anomenar etapa dolça. Tot i amb això, el seu joc va ser molt superior al dels primers partits de la lliga, quan els mecanismes encara no estaven prou automatitzats perquè tan sols dos titulars de la temporada passada, el col·locador Vlado Stevovski i el lliure Iñaki Bescós, han continuat en la plantilla i han tornat a ser pesos pesants. A més de guanyar quatre partits seguits amb la gesta d'haver superat l'Unicaja, el líder, en el quart, l'equip havia guanyat cinc dels últims sis enfrontaments abans de caure el dissabte.

«Falta un triomf per salvar-nos»

Alberto Toribio, el tècnic del SPiSP té clar que encara no poden cantar victòria: «Falta un triomf per assegurar-nos la permanència en les tres jornades que falten.» El tècnic diu que no li va sorprendre que el Multicaja de Saragossa guanyés dissabte a la pista del Sòria (2-3) i ho justifica argumentant la imprevisibilitat dels aragonesos, tot i que admet que el triomf trastoca una mica els plans del tarragonins, que ara tenen un marge de 5 punts respecte a la zona de descens i l'haurien pogut tenir de 7. El SPiSP jugarà dissabte a la pista del CAI Terol, el campió de les dues darreres lligues, amb la baixa de Salinas, que es va fer un trencament fibril·lar en el bessó esquerre, però encara no sap amb quin grau de gravetat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)