Voleibol

VOLEIBOL

SUPERLLIGA MASCULINA

Sis valors afegits

Tot i la modèstia, el SPiSP ja s'ha classificat sis cops en 13 anys per jugar pel títol i demà rep el CAI Terol en quarts

La relació entre la fase pel títol de la superlliga i el Sant Pere i Sant Pau ha estat sempre complicada, una circumstància marcada per la lògica d'un equip modest que sempre ha prioritzat la salvació, però a la vegada agraïda, ja que el sol fet d'accedir-hi com ha fet de manera consecutiva en les tres últimes temporades ja és sinònim d'èxit. Tret de l'enfrontament contra el Barça de la darrera lliga, els tarragonins s'han enfrontat contra els millors equips sempre que han arribat a jugar el play-off. En aquesta ocasió la miraculosa classificació també els ha emparellat en el duel de quarts que demà comença a Tarragona contra el CAI Terol, que dissabte va guanyar la copa.

Per això, per l'entitat dels rivals, també són lògics els resultats obtinguts, amb només dos triomfs en tota la història en les fases finals la temporada passada contra el Barça en els quarts de final. Els tarragonins, certament, haurien pogut guanyar qualsevol dels tres enfrontaments posteriors que van tenir de semifinal contra l'Unicaja perquè van ser igualadíssims. El 3-0 final favorable als andalusos va ser enganyós, però a la vegada un digne colofó per a la millor temporada de la història. El primer contacte dels cooperativistes amb el play-off es va produir en la històrica temporada 1999/2000, amb un duel contra Unicaja en les semifinals que els andalusos van resoldre per 0-2, però amb un triomf agònic per 2-3 a Tarragona. En la temporada anterior, però, l'equip ja s'havia situat entre els vuit primers. En aquella època, però, la fase pel títol només la jugaven els quatre primers. En l'exercici 2008/2009 es va donar un fet curiós. En la lliga regular el SPiSP havia derrotat en els dos partits l'Unicaja, tota una gesta. Quan van arribar els quarts de final, però, el millor equip espanyol de la dècada dels noranta va ressorgir.

TOTS ELS PARTITS

Lliga 1999/2000
Semifinals
Unicaja-SPiSP
3-0 SPiSP-Unicaja
2-3 Unicaja: 1r. SPiSP: 4t
Lliga 2003/2004
1/4 de final
SPiSP-Son Amar
0-3 Son Amar-SPiSP
3-1 Campió: Unicaja Almeria Son Amar: 3r. SPiSP: 7è
Lliga 2004/2005
1/4 de final
Unicaja-SPiSP
3-0 SPiSP-Unicaja
0-3 Unicaja: 1r. SPiSP: 7è
Lliga 2008/2009
1/4 de final
Unicaja-SPiSP
3-0 SPiSP-Unicaja
0-3 Campió: CAI Terol Unicaja Almeria: 2n. SPiSP: 5è
Lliga 2009/2010
1/4 de final Barça-SPiSP
2-3 SPiSP-Barça
3-1 Semifinals Unicaja-SPiSP
3-1 Unicaja-SPiSP
3-2 SPiSP-Unicaja
2-3 Campió: CAI Terol Unicaja: 2n. SPiSP: 3r
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)