Ciclisme

CICLISME

A un mur de la glòria

Purito i Tondo se citen a Huy, el terrible final de la Fletxa Valona

Joaquim Rodríguez, (Katiuixa), segon a l'Amstel Gold Race, i Xavi Tondo (Movistar), vencedor de la volta a Castella i Lleó, són bon amics però quan toca també són acèrrims rivals. Demà a la tarda els aficionats catalans tindran l'oportunitat de seguir-los en la Fletxa Valona, una clàssica que no ha guanyat mai cap ciclista del país i en què sortiran en la llista de candidats a la victòria. El favorit número 1, fins i tot per a la premsa belga, és Joaquim Rodríguez, segon el 2010 i el ciclista més ben preparat físicament, per les seves característiques i el seu pes (55 quilos) per escalar el monstre final, el mur d'Huy, un turó de 207 metres amb un pendent que s'acosta al 27%.

El principal obstacle per a Rodríguez podria ser mental. Ha somiat tant de temps a guanyar una de les grans clàssiques de les Ardenes que el segon lloc de diumenge a Holanda, el segon de l'any passat a Huy i el segon de la Lieja-Bastogne-Lieja el 2009 li podrien passar factura. A favor seu hi ha l'equip que tindrà al seu costat. Danilo di Luca –guanyador de la Fletxa el 2005–, Aleksandr Kolobnev i Dani Moreno, entre d'altres, estaran a les seves ordres. Un luxe que mai fins ara s'havia pogut permetre.

Tondo es va estrenar l'any passat amb 32 anys a la Fletxa Valona i a la Lieja-Bastogne-Lieja. Simplement les volia conèixer i no es va esmerçar per estar entre els primers. En va quedar encisat, tant del recorregut com d'un ambient ciclista desconegut a altres indrets. Aquest any, doncs, hi arriba amb ganes de deixar-se a veure i sense pressió després de donar al Movistar la primera victòria d'etapes de la seva recent història. El final de Tondo no és tan explosiu com el de Rodríguez, però el seu estat de forma i la seva valentia podrien situar-lo entre els que estiguin al capdavant. Cadel Evans, vencedor l'any 2010, és baixa per lesió. Un rival menys, doncs, per assolir la victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)