Esport i política

“Hem de fer el màxim ressò de qualsevol esdeveniment”

Política esportiva. Ivan Tibau passa balanç al seu primer any com a secretari general de l'Esport i posa en valor cada acció encaminada a la internacionalització de l'esport català

Un any exacte després del seu nomenament com a secretari general de l'Esport, Ivan Tibau va passar balanç ahir a la feina feta en aquests dotze mesos. Ho va fer en una entrevista al web de la Plataforma Pro Seleccions, (www.seleccions.cat), en la qual parla del treball fet per reduir l'impacte de les retallades pressupostàries i del manteniment de la política d'internacionalització de l'esport català.

Amb la falta de diners present de manera explícita o latent en el seu discurs, Tibau creu que la secretaria està aconseguint “adequar les polítiques esportives al moment econòmic”. El secretari general explica que ha invertit part de l'any a “explicar sobre el territori el model que han de seguir els esportistes, els clubs, les federacions i els consells esportius, mirant d'aprofitar al màxim els recursos i establint els canvis necessaris perquè l'impacte sigui el menor possible aquest 2012”. “Crec que els clubs i les federacions han notat el tarannà de proximitat que s'escau en aquests moments”, conclou.

Les seleccions

“Qualsevol esdeveniment que serveixi per potenciar la imatge de l'esport català arreu del món m'omple de satisfacció. Cadascun amb la repercussió en funció de la importància de l'esport. Cada pas que fem per a la internacionalització de l'esport català és profitós, per petit que sigui, i més ara que les circumstàncies no ens permeten tenir el marge de maniobra que voldríem”, relata Tibau, que insisteix a donar valor a totes les iniciatives, per poc rellevants que puguin semblar: “Cal aprofitar qualsevol esdeveniment de tipus amistós per fer-ne el màxim ressò i si és de caràcter oficial, encara més. Tots hem de creure que les competicions oficials que disputem són importants per a l'esport català, encara que els esports no tinguin el seguiment mediàtic que voldríem i que ajudaria que la nostra gent s'hi sentís més identificada.”

En la molta feina que queda per fer, Tibau aposta per “la fermesa i la diligència, però sabent que la situació econòmica és un fre important i que no tindrem cap facilitat de les institucions espanyoles, que defensen els seus interessos avalats, en molts casos, per la llei. Només cal veure els èxits dels esportistes catalans per saber que som la clau de l'esport de l'Estat”.

L'amistós de Nadal

El secretari general creu que el model de partit amistós de la selecció de futbol és “opinable” però que mentre es faci cal “tot l'esforç per donar-li el valor que té”. Tibau remarca “la projecció que el partit acaba tenint en els mitjans informatius de molts països” pel fet que Catalunya té “una generació de grans futbolistes que són referent a nivell mundial”. “Tant de bo es trobi una fórmula per revifar la flama d'aquest esdeveniment anys enrere, però aquest partit uneix les ganes de projectar Catalunya mitjançant el futbol i l'obtenció d'un rendiment per al futbol base, que és el planter del futur”, afegeix Tibau, que reconeix al president de la federació, Andreu Subies, “l'esforç per crear una jornada reivindicativa”.

Hem mirat d'establir els canvis necessaris perquè l'impacte de l'economia sigui el menor possible aquest any 2012
Hem de saber que l'economia és un fre i que no tindrem cap facilitat de les institucions espanyoles
Ivan Tibau
Tant de bo es trobi una fórmula que revifi la flama que va tenir en el passat el partit de futbol de Nadal. Mentrestant, li hem de donar valor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)