Esport i política

El CSD encara deu 6 milions al CAR

Política esportiva. El govern espanyol acorda amb el català el pagament de 4,6 milions dels 10,7 que deu per les despeses de gestió i inversió del centre de Sant Cugat els últims dos anys

El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, i el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, van signar ahir el conveni corresponent al 2012 sobre les despeses de gestió i d'equipament i infraestructures del CAR de Sant Cugat que permetrà al govern català recuperar 4,6 dels 10,7 milions d'euros que l'organisme espanyol deu al català en els últims dos anys. Faltaran encara, doncs, uns sis milions que no estan pressupostats, tot i que estaven acordats.

El CSD compleix el compromís de pagar, doncs, una part del deute que manté amb el CAR des de la construcció de l'ambiciós nou mòdul, que va permetre a la majoria de medallistes olímpics de Londres fer-hi els entrenaments previs. Tot i que el deute és reconegut, el conveni presentat ahir es va signar després de llargues negociacions”, segons fonts del govern català.

El conveni, signat estratègicament en període electoral, recull el compromís de totes les parts de donar suport a les ciències de l'esport, als esportistes d'alt nivell i a la promoció de la investigació i el desenvolupament amb línies de treball conjuntes que donin respostes a les demandes dels entrenadors i tècniques treballen habitualment al CAR, a banda d'organitzar cursos de formació.

De l'aportació de 4,6 milions d'euros, 1,45 seran destinats a la gestió del centre i els 3,25 restants a la construcció de noves instal·lacions esportives i a la modernització de les existents. Cardenal va assegurar que aquesta inversió ratifica el suport del CSD a l'esport català, que a Londres va salvar la delegació espanyola dels pitjors resultats de la història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)