Esport i política

Plataforma en campanya

25-N. Emprèn accions per divulgar els beneficis de la independència en l'esport. “L'estat propi beneficia l'esport. El 25-N, no et quedis a casa” és el lema

La Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes ha posat en marxa una campanya de divulgació dels beneficis que propiciaria l'assoliment d'un estat propi en l'esport català. Que la campanya arribi a l'última setmana de campanya electoral no és casual, ja que el lema és explícit i clarament decantat: “L'estat propi beneficia l'esport. El 25-N, no et quedis a casa.”

Amb una sèrie d'insercions en mitjans de comunicació, la Plataforma fa públic l'informe de 35 punts que, com a membre d'Esportistes per la Independència –sectorial d'esports de l'Assemblea Nacional Catalana– va desenvolupar dies abans de la històrica manifestació de l'11 de setembre passat.

Partidaris d'informar

Ja ho va dir –aplicat als esportistes– Xavier Vinyals en la taula rodona per debatre l'impacte de la independència en l'esport català: la Plataforma prefereix oferir informació que ajudi a convèncer els indecisos que demanar-los una adhesió. En aquesta línia va la difusió de l'informe, que no serà l'últim, perquè n'estan preparant un altre per aprofundir en l'impacte econòmic positiu que tindria la independència en l'esport. El document d'Esportistes per la Independència divideix els beneficis que ocasionaria la secessió de l'Estat espanyol en sis categories, en funció dels beneficiats (esportistes, clubs, federacions i seleccions, aficionats, imatge i economia). N'hi ha de molt evidents i directes i d'altres que requeririen una provisió econòmica, impensable en la situació de dependència financera que té Catalunya avui, però perfectament viables en un escenari de plena sobirania.

Els beneficis més immediats són els referits a la representació internacional i a la projecció exterior de Catalunya. Poder representar Catalunya en l'àmbit internacional, amb més possibilitats de disputar campionats internacionals i Jocs Olímpics, l'ingrés de les federacions catalanes en les internacionals corresponents. Catalunya guanyaria pes en el món a través de la presència internacional del seu esport i tindria més capacitat organitzativa, econòmica, esportiva i de relació.

Economia i competició

El dossier també recull una llista de beneficis que no serien tan automàtics. Són els de caire econòmic –derivats de la desaparició de l'asfíxia financera i fiscal que pateix Catalunya i de les possibilitats que obria la gestió dels recursos propis– i també competitiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)