Handbol

I això, quan comença?

Campionat del món. Passeig de la selecció espanyola, que reserva els jugadors i aconsegueix la segona pallissa més gran de la història dels mundials contra un equip amateur

AUSTRÀLIA11


ESPANYA51


Ni tan sols va arribar a la categoria d'entrenament amb públic, el partit que ahir va jugar Espanya contra Austràlia. Perquè si els oceànics, sense cap jugador professional, es presentaven al compromís amb 26 gols anotats i 79 d'encaixats contra Croàcia i Hongria, –els dos rivals forts que ha d'afrontar Espanya i amb els quals es jugarà el primer lloc del grup– ahir van ser atropellats per l'equip de Valero Rivera, que va fer descansar Aginagalde, Alberto Entrerríos i Sarmiento. I es va endur la segona màxima pallissa de la història del mundial, només superada pel 46-4 d'Alemanya a Luxemburg (1958) i que igualava el 55-15 d'Islàndia a Austràlia (2003). Com en la primera jornada, tampoc va jugar Sterbik. Sí que va sortir, i de titular, Rivera Folch, la presència del qual s'havia descartat per unes molèsties en el segon partit. I va ser precisament l'extrem del Nantes, que es va tornar a repartir els minuts amb Aitor Ariño –va jugar d'avançat en el 5-1–, el primer a marcar en la primera meitat (1-2, 3'), el que va donar l'avantatge als locals (4-3, 8') i el primer a marcar en la segona meitat (25-6). Una continuació de la pel·lícula de la primera i en la qual Austràlia va necessitar més de 13 minuts per marcar –el parcial en contra va ser de 16-0– i, després d'una tímida reacció (1-3), la màxima va anar creixent fins als 40, que va establir Albert Rocas amb un gol en l'últim segon.

ESPANYA: Sierra. Víctor Tomàs (4), Montoro (6), Gedeón Guardiola (5), Morros, Antonio García (7), Rivera Folch (6) –inicial–, Rocas (9), Maqueda (2), Cañellas (2), Ruesga (5) i Ariño (5). AUSTRÀLIA: Latinovic i Karlsson. Kelly, Najdovski, Fletcher (3), Gahan, Hedges, Mouncey (4) –inicial–, Jovanovic, Pandzo, Calvert (1), Queiroz, Anderson (1), Abiera, Matic (1) i Subotic (1). PARCIALS: 2-2, 5-3, 11-4, 16-4, 19-6, 24-6; 26-6, 31-6, 36-8, 40-10, 46-10 i 51-11. ÀRBITRES: Menezes i Aparecido (BRA). Expulsió per tres exclusions a Mitchell Hedges (min. 52). Exclusions: Antonio García d'Espanya i Najdovski, Fletcher, Anderson i Mouncey (2) d'Austràlia.
Hem aconseguit tots els objectius, que els jugadors amb menys minuts en tinguessin i els aprofitessin
És clar que Ariño en la posició d'avançat crea problemes als atacs rivals
Valero Rivera
TÈCNIC
Ara comença el mundial de veritat. Hongria i Croàcia ens donaran la posició en el grup
Albert Rocas
EXTREM

Els dos Asobal treballen

b.s.

El Barça Intersport i el Fraikin Granollers ja preparen el retorn a l'Asobal. Els blaugrana van tornar als entrenaments abans d'ahir amb quatre jugadors del primer equip –Saric, Gurbindo, Juanín i Aguirrezabalaga– i els vallesans van fer-ho el 7 de gener. El Granollers jugarà dos amistosos amb l'US Ivry (1a divisió francesa) demà a les Franqueses (19.30 h) i dissabte al Palau d'Esports de Granollers (11.10 h).

Classificats per a vuitens

b.s.

La històrica golejada va servir també a l'equip de Valero Rivera per assolir el primer objectiu, el de classificar-se per a vuitens. No fer-ho era inimaginable, pel sistema de competició (passen els quatre primers). Espanya tindrà en el doble partit amb Hongria i Croàcia –ahir es van veure les cares en l'últim partit de la jornada– la lluita pel primer lloc i, després, mirar amb qui es trobarà, a Saragossa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)