Voleibol

El retorn d'un històric

Voleibol. El Sant Cugat aprofita la renúncia del Pinguela i puja a la superlliga femenina. Serà el vuitè curs a l'elit del club català, que acompanyarà el Barça i el Vall d'Hebron

El voleibol català femení passa un dels moments àlgids de la seva història recent, tot i les penúries econòmiques que el mortifiquen i sempre dins d'un context absolutament distant del professionalisme.

La permanència magnífica del Barça –semifinalista–, el brillant ascens del Vall d'Hebron en aquest mateix exercici com a campió de la superlliga 2 i ara la notícia de l'ascens del Sant Cugat, quart de la fase d'ascens que exerceix el dret de retornar a l'elit agafant la plaça que el Pinguela, antepenúltim en la superlliga, deixa córrer, formen un panorama prou engrescador.

La confluència dels tres conjunts catalans, a més, permet sinergies entre ells a l'hora de jugar amistosos d'entrenament, sobretot en la pretemporada, i abarateix sensiblement el cost dels desplaçaments. És un reviscolament sostingut, la fi de la travessia del desert dels últims anys.

Fa tan sols dues temporades, cap conjunt català femení va militar en la màxima categoria del voleibol estatal. L'última vegada que dos conjunts catalans femenins havien coincidit a l'elit va ser en l'exercici 2003/2004, quan el Sant Cugat i el Sagrat Cor van militar en la superlliga. En la superlliga masculina, malauradament, ja fa dues temporades consecutives que no hi ha clubs catalans, des que el Barça i el Sant Pere i Sant Pau hi van renunciar l'estiu del 2011.

L'última vegada que el Sant Cugat va militar en la màxima categoria del voleibol estatal va ser en la temporada 2004/2005 –dues victòries i 24 derrotes–. L'equip vermell-i-negre és un històric fundat el 1988 que ja farà vuit temporades que juga en la màxima divisió. El darrer títol de lliga català el va conquerir l'Espanyol en l'exercici 1990/1991 i la primera lliga espanyola la va guanyar el 1970 el Medina de Barcelona.

La federació ja ha confirmat la plaça al conjunt català, que té temps fins al 31 de juliol per inscriure's. Si no hi ha canvis, els adversaris de les santcugatenques seran l'Haro Rioja Voley, el Nuchar Tramek Murillo, l'UCAM Voley Múrcia, el Barça, l'Ecay Leadernet, el Valeriano Allés Menorca, l'ACE Gran Canària 2014, l'Aguere, el Vall d'Hebron, el Feel Voley Alcobendas i l'Extremadura Arroyo. L'horari oficial dels partits del Sant Cugat serà els dissabtes a dos quarts de cinc de la tarda al pavelló de Valldoreix.

Busca una central i una col·locadora

Després de les baixes de Carlota Santamaria i Berta Antequera, que es retiren, Paula Osorio i Iris López, que ha fitxat pel Barça, el Sant Cugat ha fitxat la central Katia Maeso (Esplugues). El Sant Cugat fa una aposta decidida pel planter, però alhora busca una col·locadora i una central –dues posicions molt bàsiques en el més alt nivell–per completar la plantilla i tenir més garanties d'obtenir la permanència.

El primer entrenador de la temporada que ve serà Rafa Ruiz, que aquesta temporada va dirigir el juvenil A i el sènior B. Aitor Piñol continuarà exercint les funcions de segon entrenador. Les jugadores sèniors que continuen en el club són Bea Jiménez, Mònica Martínez, Marta Galceran, Mireia Orozco, Sara Julián i Júlia Rodríguez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)