Esport i política

La UFEC demana solucions als partits polítics catalans del Congrés

Política esportiva. Proposa una moció a tots els grups del Congrés espanyol per trobar una solució al problema

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya, juntament amb 67 federacions esportives catalanes, va fer arribar dijous als grups polítics parlamentaris catalans amb representació al Congrés dels Diputats (CiU, ERC, PP, PSC i ICV) una moció per trobar una solució a la problemàtica generada per les inspeccions de la Seguretat Social a les entitats esportives amateurs.

La UFEC, com a associació esportiva, vol fer arribar als partits diverses propostes perquè considera que es tracta d'un problema que va més enllà d'un partit polític i que s'ha de solucionar entre tots.

En aquesta moció s'avisa que les investigacions que estan fent la Inspecció de Treball i la Seguretat Social de l'Estat a les entitats esportives catalanes tindran repercussions molt negatives per a aquestes. L'associació demana que s'ampliï la moratòria en les actuacions inspectores als clubs i a les entitats esportives sense ànim de lucre fins que s'hagi establert un sistema especial de la Seguretat Social en l'àmbit de l'esport no professional. Aquesta proposta es basa en el futur d'aquestes entitats esportives sense ànim de lucre. En cas contrari, perillaria la continuïtat d'aquestes entitats. Gràcies a aquest sistema especial de la Seguretat Social, els clubs i entitats esportives sense ànim de lucre quedarien exemptes de cotització. Aquest sistema inclouria aquelles persones que col·laboren amb aquestes entitats i que la seva remuneració no arribi al salari mínim interprofessional. Es demana, alhora, que es reconegui la figura del voluntari, sense relació laboral, en el cas d'activitats esportives realitzades per clubs i entitats que no tinguin finalitat de lucre.

La UFEC considera que és primordial, a més, aclarir la pròpia normativa, ja que no és clar si els clubs van interpretar-la bé abans de les actuacions d'inspecció practicades a Catalunya. També reclama que, abans de les inspeccions, s'informi primerament els clubs amateurs i no se'ls sancioni directament en el cas que les actuacions d'aquests no estiguin en conformitat amb les normes de Treball i la Seguretat Social.

Segons la UFEC, aquests canvis són transcendentals per a la supervivència de l'esport no professional.

RECLAM DE COHESIÓ

La UFEC alerta que es tracta d'un problema que s'ha de solucionar entre tots
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)