Esport i política

El COE recomana a Trias que la candidatura sigui per al 2026

Barcelona-Pirineu 2022. El seu president, però, garanteix el suport a Barcelona si vol aspirar al 2022. L'alcalde encara no ho descarta i demana el suport de totes les formacions

Es manté el suspens. Falta menys d'un mes perquè s'exhaureixi el termini per postular-se com a possible seu dels Jocs Olímpics d'hivern del 2022 i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, encara no ha aclarit si la candidatura Barcelona-Pirineu serà una de les aspirants.

No ho ha descartat plenament, encara que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) li ha recomanat que l'ajorni quatre anys per tenir més possibilitats. Ahir, diversos grups municipals van posar el tema damunt la taula en el transcurs del ple, però l'alcalde es va resistir a tancar definitivament les portes al 2022.

L'alcalde sí que va remarcar que, si no pot presentar públicament la candidatura amb el suport del PSC, ERC i el PP, no la tirarà endavant i continuarà treballant per acollir els Jocs del 2026. “Si no em puc presentar davant de l'opinió pública amb el PSC, el PP i ERC dient que anem a fer una consulta i que tots aquests partits estan disposats a donar suport al sí, ja els dic que els Jocs no els farem el 2022”, va dir. La seva intervenció va ser motivada per la petició del PP de retirar de la candidatura per al 2022, una demanda que el govern municipal de CiU va rebutjar. Una altra proposta, en aquest cas d'ICV-EUiA, anava més enllà i demanava que la ciutat renunciés definitivament a l'organització. CiU, el PSC, el PP i Unitat per Barcelona hi van votar en contra.

Trias va explicar que, en les trobades que ha mantingut en les últimes setmanes, el COE li aconsella no aspirar als Jocs del 2022 i sí als del 2026, tot i que li garanteix el suport en qualsevol dels casos. “El problema d'aquesta candidatura és que no l'hem explicat per complir l'acord amb el COE de no fer-ho fins a la fi del procés de la candidatura de Madrid”, va apuntar l'alcalde.

Pla específic

També ahir, el president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar la creació d'un pla específic de formació per a esportistes de Jocs d'hivern. Ho va fer, sense donar més detalls, durant una visita a Sort. Aquest projecte està encaminat a resoldre el dèficit de professionals d'alt nivell en aquest camp, un dels factors que pot pesar en contra de la candidatura catalana als Jocs. La secretaria d'esports serà l'encarregada de tirar endavant aquest pla, que no fa res més que refermar el suport del govern al consistori barceloní.

LA FRASE

Si no puc dir que tinc el suport del PSC, el PP i ERC els Jocs no els farem el 2022
Xavier Trias
Alcalde de barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)