Més esport

Bjoerndalen rebenta els Jocs amb el rècord de medalles

Biatló. El veterà noruec s'imposa en els 10 quilòmetres esprint i iguala els dotze metalls del seu compatriota Bjorn Daehlie. El nord-català Martin Fourcade debuta amb un discret sisè lloc

La primera jornada dels Jocs de Sotxi va deixar per a la història la dotzena medalla olímpica per al noruec Ole Einar Bjoerndalen. El veterà biatleta, que la setmana passada va fer 40 anys, es va imposar en els 10 quilòmetres esprint i va igualar el rècord històric de medalles en els Jocs d'hivern, que fins ahir tenia en solitari el seu compatriota Bjorn Daehlie.

Bjoerndalen té moltes possibilitats de superar aquest rècord, atès que encara queden tres proves individuals per disputar-se. Serà, però, en les dues proves per equips, en les quals és molt difícil que Noruega no pugi al podi, quan tindrà tots els números de superar Daehlie i convertir-se en l'esportista olímpic més important de la història dels Jocs Olímpics d'hivern.

El noruec, que no guanyava una prova des del 12 de febrer de 2012, va creuar la línia de meta amb un temps de 24:33.5 després d'una cursa en la qual no va liderar cap dels parcials. Fins a l'últim, és clar. I això que havia fet una errada en la segona estació de tir. En el podi el van acompanyar l'austríac Dominik Landertinger i el txec Jaroslav Soukup.

La sorpresa de la prova va ser la discreta actuació dels dos grans favorits a la victòria, el nord-català Martin Fourcade, líder de la copa del món, i el noruec Emil Hegle Svendsen. El biatleta de la Llaguna va acabar en la sisena posició, a set segons del podi, i va pagar l'error que va fer en la primera estació de tir, sense el qual hauria aconseguit una medalla. Svendsen va acabar novè i el germà de Martin, Simon Fourcade, 36è.

Palmarès espectacular

Bjoerndalen és el millor biatleta de tots els temps. A més de les 12 medalles olímpiques (7 d'or, 4 de plata i 1 de bronze) també ha aconseguit sis títols de la copa del món, amb 94 victòries parcials i 168 podis. El seu palmarès en el campionat del món també fa feredat: 19 ors, 11 plates i 9 bronzes.

La seva singladura olímpica va començar a casa seva, en els Jocs de Lillehammer 1994, en els quals no va aconseguir cap medalla. Des de llavors, n'ha guanyat en tots els Jocs Olímpics que ha disputat, però va ser l'any 2002, a Salt Lake City, quan va enlluernar el món amb quatre títols de cinc possibles.

Bjoerndalen ha fet callar aquells que deien que s'havia de retirar. Jo sempre li deia que havia de fer el seu camí
Martin Fourcade
Daehlie no va tenir tantes oportunitats de guanyar, perquè hi havia menys disciplines. Sempre serà el millor
Ole Einar Bjoerndalen
Aquesta victòria ha estat fruit del treball de quatre anys. Crec que és una de les victòries més importants de la meva carrera
Ole E. Bjoerndalen
Modum, Noruega 27-01-1974 (40 anys) Alçada: 1,79 m Pes: 68 kg Debut: 1993
PALMARÈS
Copa del món 6 títols, 94 victòries i 168 podis
Mundials 19 ors, 11 plates i 9 bronzes
Jocs Olímpics 7 ors, 4 plates i 1 bronze
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)