Esport i política

Les federacions espanyoles ja es freguen les mans

Política esportiva. Donen suport a la llicència única proposada pel PP perquè hi sortiran guanyant, malgrat l'oposició de les catalanes

Mentre les federacions catalanes, la Generalitat i la UFEC fan mans i mànigues perquè el PP faci marxa enrere en la llicència única, ahir el govern espanyol va rebre el suport de les federacions espanyoles, que seran les principals beneficiades de la nova norma, ja que podran recaptar els diners de totes les llicències, fins i tot de les que fins ara només servien per a les competicions autonòmiques. “La filosofia de la llicència única dóna uniformitat de criteri, simplifica el treball administratiu i clarifica la gestió en benefici dels esportistes”, assenyala l'Associació de Federacions Esportives Espanyoles (Afedes) en un comunicat de vuit punts, que considera que la mesura és “necessària”.

L'associació no té en compte l'oposició de les comunitats autònomes ni de les federacions territorials i mostra el seu entusiasme per la mesura recentralitzadora del PP. “Les llicències han estat un punt de fricció en bastants federacions i això ja no passarà més”, diu el comunicat, en què s'assegura que la norma beneficiarà les federacions autonòmiques, que fins ara han posat el crit al cel, almenys les catalanes. Segons les federacions espanyoles, les comunitats autònomes han entès l'esperit de la llei: “La majoria entenen que aquest és l'inici d'un camí en què es busca la simplicitat perquè els esportistes puguin competir en tot el territori nacional.” El comunicat no parla, òbviament, dels beneficis econòmics que suposarà per a les federacions espanyoles el poder que tindran a partir d'ara de fixar els preus de totes les llicències i els ingressos extres que rebran a costa de les federacions territorials. L'Afedes reconeix, això sí, que la reforma obre les portes per a solucions de finançament “a tota l'estructura federativa”.

La UFEC, a Madrid

El vicepresident de la UFEC, Gerard Esteva (president de la Federació Catalana de Vela), i el director esportiu de l'entitat, Jordi Sans, van participar ahir a Madrid en una trobada amb la directora general del Consell Superior d'Esports (CSD), Ana Muñoz, per fer-li saber l'oposició que hi ha a Catalunya respecte a la llicència única. En la trobada també hi van participar representants d'altres federacions. Muñoz es va comprometre a mantenir el diàleg amb totes les parts, però també va deixar clar que el govern no té la intenció de fer marxa enrere. La reforma de la llicència esportiva està inclosa en el projecte de llei de racionalització del sector públic estatal, aprovat pel Consell de Ministres el 17 de gener passat. Muñoz va explicar als representants de les comunitats autònomes que finançarà programes informàtics per facilitar l'expedició de llicències i per adequar el repartiment –el punt més conflictiu– entre les federacions territorials i les espanyoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)