Esport i política

CiU i ERC ataquen Wert per la llicència única

Política esportiva. El ministre assegura al Senat que les federacions catalanes seran compensades econòmicament

Els senadors Josep Maldonado (CiU) i Esther Capella (ERC) van recordar ahir al ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, que la llicència única esportiva, prevista en la llei de racionalització del sector públic, vulnera les competències autonòmiques i incompleix l'Estatut. Wert va assegurar que la llei encara s'està negociant i es va comprometre a incloure un mecanisme de compensació econòmica automàtica perquè cap federació catalana “perdi ingressos”, un dels fets que preocupen més l'esport català.

El ministre assegura que la norma té com a objectiu establir “un mecanisme més àgil i reduir les càrregues administratives”. El seu discurs, amb tot, no va convèncer els senadors catalans. Capella li va etzibar quina és l'opinió que hi ha a Catalunya sobre la llei: “Es tracta d'un pla preconcebut per uniformitzar i recentralitzar més competències.” Maldonado, per la seva banda, considera que l'únic objectiu de Wert és “buidar de competències les comunitats autònomes”, encara que pel camí rebin les federacions esportives catalanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)