Hoquei sobre herba

Les individualitats decanten la balança a favor del Polo

Hoquei sobre herba. Un gol de David Alegre a l'últim minut va donar el títol de la copa als de la Diagonal (3-2) contra un Atlètic renovat i valent

El Polo va reeditar el títol de campió de la copa del Rei i consolida una mica més la seva hegemonia a la competició del KO. Els barcelonins es van imposar a l'Atlètic Terrassa (3-2) en un duel obert fins al final i que es va resoldre amb un golàs de David Alegre quan faltava un minut per a la conclusió. Va ser el desenllaç més cruel per a un conjunt vallesà, rejovenit i renovat, que va plantar cara en un exercici d'esforç superlatiu, però com fa un any, va tornar a casa amb les mans buides.

El conjunt barceloní en va tenir prou amb l'aparició dels jugadors clau en moments determinats per desequilibrar la final disputada a les instal·lacions del Club de Campo madrileny. Roger Padrós va desfer l'empat inicial en resoldre una jugada embolicada a l'àrea egarenca (16'). Cinc minuts després, Borja Llorens va aprofitar el segon penal córner per ampliar diferències (2-0). El Polo va traduir el domini al camp, sense tractar-se d'un control autoritari, en el marcador.

Però l'Atlètic no estava disposat a rendir-se tan aviat i abans del descans va escurçar distàncies: Inyaki Freixa va culminar una bona combinació d'equip aprofitant que el rival jugava amb un menys per la targeta verda a Ramon Alegre (2-1).

El gol va esperonar els vallesans, que van sortir dels vestidors amb la idea de pressionar el rival i, a més a més, van dominar tímidament el ritme del partit. L'actitud va trobar premi. Albert Beltran va establir taules nou minuts després de la represa (2-2). L'empat va comportar un nou canvi de dinàmica en el terreny de joc. El Polo, candidat a la victòria final, va exercir de favorit. Va recuperar el domini i va començar a sotmetre els terrassencs. En el 20', els de la Diagonal van signar un primer avís seriós i deu minuts després Roger Padrós va rematar massa alt el cinquè penal córner que tenia l'equip. En el tram final els fets es van precipitar. Els de Roger Pallarols es van quedar amb un menys per l'expulsió de Marc Torrente i en el darrer sospir una genialitat de David Alegre va donar el títol als barcelonins estroncant així la reacció vallesana.

En la final de consolació l'Egara va perdre contra el Taburiente (3-1).

Amfitriones, campiones

El Club de Campo va derrotar la Real Societat als shoot outs (3-1) després d'empatar a zero en el temps reglamentari de la final femenina. Mentre que el Polo va vèncer l'Atlètic en el duel per a la medalla de bronze en vèncer per la mínima (1-0).