Esport i política

La Generalitat aportarà 12 milions per a dos pavellons

Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Artur Mas i Josep Fèlix Ballesteros van signar el protocol d'intencions a través del qual el govern es compromet a finançar-ne la construcció

La Generalitat de Catalunya finançarà amb 12 milions d'euros la construcció de dos equipaments esportius per als Jocs Mediterranis Tarragona 2017, el nou Palau d'Esports que es farà a Campclar –amb una capacitat per a 5.000 espectadors–, i el pavelló de Sant Jordi, a l'avinguda d'Andorra. El president de la Generalitat Artur Mas i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, van signar el protocol d'intencions en un acte solemne en un saló de plens municipal ple a vessar, amb la presència del president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi; el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco; el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau; el director general dels Jocs Mediterranis, Ramon Cuadrat, i altres membres del comitè organitzador i representants del consistori tarragoní. La Generalitat es compromet a incloure en el pressupost dels exercicis 2015, 2016 i 2017 les aportacions necessàries per permetre la seva construcció.

El president de la Generalitat es va mostrar convençut que els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 seran una mostra més de la capacitat que té Catalunya “d'anar junts en els grans moments, no fent política petita, sinó política en majúscules”. També va destacar que l'esdeveniment esportiu servirà “per reforçar la capitalitat mediterrània de Catalunya i per contribuir a la recuperació i reactivació de la nostra economia”, sumant-se als actius que ja té el país per aconseguir oferir “més i millor feina” als ciutadans. L'alcalde tarragoní va ressaltar que “el govern ha donat suport al projecte de Tarragona 2017 des del primer dia.” I va afegir: “És una oportunitat no només d'organitzar uns Jocs de primer nivell, sinó que és una aposta per contribuir a millorar la presència i la notorietat de la ciutat i tot el territori i a reforçar els llaços amb la Mediterrània. La nostra vocació és ser un model d'èxit i que deixi un llegat en termes de sostenibilitat, voluntariat, cultura i participació, entre d'altres.” Ballesteros també va anunciar que Repsol, Telefónica i El Corte Inglés se sumen a Estrella Damm com a patrocinadors dels Jocs finançats al 76% per patrocini privat. Tarragona 2017 està pressupostada en 90 milions d'euros (47 dels quals en inversions corresponents a les administracions i 43 en despeses operatives) i l'alcalde va reivindicar que el patrocini forma part “medul·lar” del projecte, en suposar ja el 80% en la fase de candidatura.

D'altra banda, el president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi, va afegir: “Celebrem que Tarragona sigui la capital de l'esport mediterrani el 2017. Estic convençut que l'experiència de la ciutat i les seus servirà d'exemple per a futures edicions dels Jocs. La feina de l'equip de Tarragona 2017 està sent excel·lent i la tasca de racionalització de les inversions estic segur que col·laboraran a garantir que els Jocs siguin un èxit.”

LA FRASE

Els Jocs serviran per reforçar la capitalitat mediterrània de Catalunya
Artur Mas
PRESiDENT DE LA GENERALITAT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)