Atletisme

Cúmul d'emocions fortes abans de l'europeu de Zuric

Atletisme. Els atletes catalans poden monopolitzar el podi en l'hectòmetre i el concurs de perxa masculins en les dues jornades del campionat estatal que es disputa a Alcobendas

El campionat estatal d'Alcobendas, en la doble jornada d'avui i demà, promet emocions fortes tant en la pugna pels 38 títols en joc, més els quatre relleus, com per acabar de confeccionar la selecció per a l'europeu de Zuric. Tradicionalment, les principals batalles s'han dirimit en les proves de mig fons i fons, però en la sessió inaugural d'avui també saltaran espurnes en la recta dels 100 metres. Amb la baixa per una lesió al soli del principal favorit, el madrileny Ángel David Rodríguez, el podi pot quedar monopolitzat totalment pels velocistes catalans amb la participació d'Eduard Viles (10.29), Adrià Burriel (10.34), Rubèn Pros (10.47) i Sergio Ruiz (10.52), els quatre en les primeres places del rànquing de l'any. Més enllà de la lluita per les medalles, els primers classificats també poden obtenir el premi de ser convocats per al relleu de l'europeu. En la prova individual, els únics que han fet la mínima aquest curs són Rodríguez (10.19) i Viles.

La primera final del campionat serà la dels 10.000 m marxa femenins, amb Julia Takacs com a gran favorita, i les catalanes Beatriz Pascual i Raquel González, fixes per a l'europeu, competint per les places d'honor. La sessió de tarda s'obrirà amb el concurs de martell femení en què l'atleta de Torredembarra Berta Castells no tindrà rival per conquerir el seu dotzè títol consecutiu. Com en els 100 m, no és gens desgavellat que hi hagi ple català en el salt de perxa, que es disputa demà. El líder de l'any és el santcugatenc Dídac Salas (FC Barcelona), amb 5,60 m, però tot just aquesta setmana ha tornat a fer entrenaments amb perxa després de l'accident que va tenir en el campionat d'Espanya de clubs, en què es va fer un espectacular tall a la mà i li van haver de practicar catorze punts de sutura. “La recuperació ha anat més ràpida del que pensàvem, però evidentment no estic al nivell d'abans de la ferida. En tot cas, confio que comptin amb mi per l'europeu perquè encara disposaré d'un parell de setmanes per acabar d'afinar la forma”, va comentar el saltador blaugrana just abans de viatjar cap a Alcobendas. L'olímpic Igor Bítxkov i Manel Concepción són els altres candidats per les places d'honor. En la velocitat femenina, la sitgetana Estela Garcia defensa els títols de 100 i 200 m, aconseguits el curs passat en aquest mateix escenari.

Cloenda intensa

El palamosí Adel Mechaal i el lloretenc Àngel Mullera es jugaran la plaça europea en els 1.500 m i els 3.000 m obstacles, respectivament. El corredor d'origen marroquí haurà de superar primer el sedàs de les semifinals en una prova en què els principals favorits són el mallorquí David Bustos i el sevillà Manuel Olmedo. En els obstacles, Mullera ja està acostumat a les emocions fortes i arriba a Alcobendas amb el segon lloc del campionat català, el 31 de maig a Palafrugell, com a únic referent. “Divendres passat vaig fer un test i vaig acabar en bones sensacions. Pensant en l'europeu, encara no estic en plenitud i Víctor Garcia serà el rival a batre”, assenyala el selvatà, que ja té tres títols al seu palmarès. Les finals d'aquestes dues proves es disputen demà.

Alguns dels atletes que quedin fora de l'europeu podrien ser convocats pel campionat iberoamericà, de l'1 al 3 d'agost a Sao Paulo, tot i que les mínimes són molt similars.

EL REPTE

Mechaal (1.500) i Mullera (obstacles) es juguen la plaça per a l'europeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)