Hoquei sobre herba

Terrassa, en peu de guerra davant l'hegemonia del Polo

Hoquei sobre herba. L'equip barceloní, campió les dues últimes temporades, comença demà la lliga sent el rival a batre pels dos grans gegants de l'hoquei del Vallès, l'Egara i l'Atlètic

La divisió d'honor d'hoquei sobre herba comença aquest cap de setmana amb el Polo com a gran rival a batre. “Assumim l'etiqueta de favorits, ens agrada i ens fa treballar amb més intensitat que mai”, explica el tècnic del conjunt barceloní, Carlos García-Cuenca. Després d'aconseguir els dos darrers títols, el Polo és el primer a la graella de sortida, però, com reconeix l'entrenador barceloní, “els rivals cada any es reforcen més i les distàncies entre els conjunts són molt petites”. L'Egara –flamant campió de Catalunya superant per 2-1 el Polo en la final– sembla l'equip a tenir més en compte en aquesta lluita per ser al capdavant de la lliga però, en aquesta guerra per pujar al poder no es menysté a ningú. “Ens els últims anys hem perdut molts jugadors, però enguany tenim un grup assentat i que no es pot plantejar cap altre objectiu que el de guanyar la lliga” explica el tècnic de l'Atlètic Terrassa, Roger Pallarols. Els dos conjunts terrassencs tindran un compatriota aquest any que, després d'una temporada jugant en la divisió d'honor B, tornarà a estar entre els millors, el CD Terrassa. El Júnior de Sant Cugat tanca la nòmina de catalans que aquest any competiran en una lliga de deu –l'any passat la formaven 12 plantilles–. El Club de Campo i la Complutense representaran Madrid i seran dos conjunts a tenir en compte, l'Atlético Sant Sebastià –primer rival del Polo– i el Jolaseta, tots dos del País Basc, bregaran a la zona mitjana de la taula, juntament amb el Taburiente.

Nova normativa

Aquest any, la divisió d'honor ha instaurat una regla habitual en la competició europea, la European Hockey League: jugar quatre quarts de 15 minuts. “Estem en procés d'aprenentatge, però fomenta la intensitat del joc. S'ha de saber els moments crítics del partit, i encara ens costa”, diu García-Cuenca. Novetats d'una lliga en què el Polo haurà de suar molt per guanyar-la per tercer cop seguit i contra uns rivals en peu de guerra.

LA PRÈVIA

Som l'Atlètic Terrassa, això no ens permet plantejar-nos un objectiu que no sigui guanyar
Roger Pallarols
entrenador atlètic terrassa

LA XIFRA

1960
Any
de l'última temporada en què un equip no català va guanyar el campionat.
Assumim l'etiqueta de favorits que se'ns posa, ens agrada tenir-la i ens fa treballar amb més intensitat i més ganes que mai
Ens estem adaptant a la nova normativa. El que és clar és que fomenta la intensitat
Carlos García-Cuenca
entrenador del Polo

Les catalanes, favorites per al títol femení

La divisió d'honor femenina també arrenca aquest cap de setmana amb els equips catalans com a principals candidats. L'Egara, que s'ha reforçat amb les internacionals Glòria Comerma i Júlia Pons, va ser proclamat campió de Catalunya dissabte passat i aspira a assaltar el tron del Club de Campo. El Polo també plantarà cara a la part alta de la taula, on també aspiren a estar dos conjunts catalans més, l'Atlètic i el Júnior. Tot i ser dues plantilles molt joves, tots dos equips tenen arguments per fer saltar la banca. La Real Sociedad, conjunt temut en els últims anys, ha canviat peces i el seu èxit està posat en dubte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)