Hoquei sobre herba

No s'accepten pluriempleats

Hoquei sobre herba. David Alegre i Roc Oliva disputaran la lliga índia i no seran convocats per al preolímpic perquè el seleccionador, Fred Soyez, vol tenir unit el grup del primer dia a l'últim

La divisió d'honor espanyola d'hoquei sobre herba s'atura durant el primer trimestre de l'any. En aquest període es disputa el campionat de Catalunya d'hoquei sala, les seleccions espanyoles fan diverses concentracions per començar a preparar les competicions estivals i diversos jugadors viatgen a l'Índia per reforçar algun equip del país asiàtic durant els dos mesos de competició que dura la Hockey India League, una de les millor lligues del món.

Aquest és el cas del jugador del Polo David Alegre, que, fa un parell d'anys, va firmar un contracte amb els Uttar Pradesh Wizards que el vinculava durant tres temporades amb el club indi. La setmana passada, Alegre va agafar un avió amb el seu germà Ramon –que jugarà amb els Kalinga Lancers juntament amb Roc Oliva– per viure, per tercer any consecutiu, “una de les experiències més boniques que pots viure en l'hoquei sobre herba”, com assegurava en una entrevista al programa El club de la mitjanit de Catalunya Ràdio.

Però, enguany, la decisió de marxar a l'Índia ha fet que, tant David Alegre com Roc Oliva, es quedin sense la possibilitat d'anar al preolímpic que la selecció espanyola disputarà a l'Argentina el mes de maig. Ramon Alegre ja va deixar el combinat espanyola l'any passat. “Es va comunicar a tots els jugadors el mes de setembre passat que jugar a l'Índia implicava no ser al preolímpic. El seleccionador, Fred Soyez, vol fer una preparació exhaustiva i tenir el grup unit des del primer fins a l'últim dia”, va explicar ahir en aquest diari el president de la federació espanyola, Santi Deó, que entén que aquest viatge a l'Índia delmaria la condició física dels jugadors. Anteriorment, Salva Indurain, l'últim seleccionador, no havia tingut cap problema a deixar marxar els jugadors que ho demanessin, però, enguany, la política de treball de Soyez no ho ha permès.

El contracte indi

Del contracte que va firmar David Alegre fa tres anys, la selecció espanyola s'embutxacava un 10% dels diners que se li pagaven al jugador, i un 5% anaven al Polo. Una de les clàusules del contracte d'Alegre diu, segons Deó, que “si el club propietari del jugador o la selecció del seu país requereix la presència del jugador no hi hauria cap sanció i, d'aquesta manera, es tancaria el contracte entre les dues parts”. “Hi ha jugadors que han renunciat als seus contractes per estar amb nosaltres, però entenc la posició del David i del Roc. És una decisió seva”, conclou Deó.

El president de la federació va afegir que no participar en el preolímpic que es disputarà durant el mes de maig a l'Argentina no tanca les portes de la selecció espanyola a Alegre i Oliva. “Quan acabi el preolímpic, el tècnic començarà de zero, i si ha de convocar aquests dos jugadors per a l'europeu de Londres, ho farà”, va dir Santi Deó.

Invictes en la concentració de Castelldefels

La selecció espanyola de Fred Soyez va tancar ahir una de les moltes concentracions que es faran abans de participar en la World League Round 3, el preolímpic dels Jocs de Rio 2016. Ahir, els de Soyez van empatar a tres amb el combinat francès gràcies a dues dianes de Pau Quemada i una d'Albert Bertran. D'aquesta manera, la selecció espanyola tanca la concentració de Castelldefels amb un balanç d'un triomf i tres empats. Amb empat van acabar els dos duels contra Àustria (3-3 i 1-1). L'única victòria va ser contra França (2-0), dilluns, gràcies als gols de Lleonart i Casasayas. La propera parada serà contra Alemanya, a Alacant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)