Natació

LOLO IBERN

“Som un sector que s'ha de protegir”

És necessari que l'esport català faci un acte com el del 19 de març per fer sentir la seva veu?
Crec que ara toca i el manifest que es llegirà serà útil. Hem de ser clars i rotunds per expressar que algunes de les mesures que es volen aplicar perjudiquen sobretot els clubs mitjans i petits, que són la gran força del nostre esport.
Dels greuges de què es queixa l'esport català, quin és el que pot fer més mal?
Per la gestió administrativa dels clubs, que és molt específica, la voluntat de fer cotitzar els voluntaris i els monitors pot fer molt de mal. S'ha de trobar alguna fórmula que articuli aquest tret característic de l'esport a Catalunya, sobretot als clubs petits. El govern veu que som un sector que generem diners i vol controlar aquests diners i regularitzar tots els treballadors dels clubs esportius, encara que en realitat siguin voluntaris. No dic que no s'hagi de fer, sinó que es tingui en compte que som un sector que cal protegir.
Com és que de moment el govern espanyol no ha escoltat totes les protestes que li arriben sobre alguna d'aquestes mesures?
Tradicionalment, l'esport és un sector que no fa soroll i que no genera gaires problemes, potser per això costa més canviar les coses.
Cal pressionar més el govern espanyol?
Crec que tot el que es faci ha de tenir una visió positiva. Nosaltres volem que l'esport vagi bé i entenem que algunes mesures van en la direcció contrària. S'ha d'entendre que l'esport és autònom i que cal protestar per millorar les coses, sigui quin sigui el partit que governi.
Potser encara no es fa prou força, com el sector cultural, que aconseguirà rebaixar un altre cop l'IVA que se li aplicava?
El manifest que signem va en aquest camí, però qualsevol protesta s'ha de veure com una acció positiva, per millorar
l'esport.
La llicència única afecta moltes federacions. A la de natació, una de les més dinàmiques del país, la pot perjudicar d'una manera especial?
Hem hagut de negociar un acord amb la federació espanyola per mantenir la situació en què ens trobàvem, si no sí que hauríem tingut problemes. Amb tot, hi ha casos d'altres federacions que sí que en poden sortir molt perjudicades si no s'arriba a acords com el nostre. I els clubs petits, com deia, són els que més patiran.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)